Italië: Goede tijd voor venkel

De prijzen zijn goed en de kwaliteit is beter dan verwacht. Venkel is nu eindelijk beschikbaar in Noord-Italië als aanvulling op de productie uit andere gebieden, zoals Piana del Fucino.


Venkelgewassen van Azienda 67

"We zijn erg tevreden over de kwaliteit van het product. In juli begonnen we met het verplanten toen het erg droog was. Ondanks constante irrigatie waren we bang dat de hoge temperaturen de groei zouden beïnvloeden, maar dat gebeurde gelukkig niet," legt Emile Fellini van Fellini Patrizio uit.


Reinigingsfase

Het bedrijf werkt met een korte productieketen, door Emile de "twee kilometer-ketting" genoemd. Dit is namelijk de afstand tussen Azienda 67, waar venkel wordt geteeld en het verwerkings- en verpakkingscentrum. "Ons product gaat van het veld naar het winkelschap binnen 12 tot 24 uur, mede dankzij ons grote wagenpark koelwagens."


Sorteerproces

Op 26 september 2017, toen we het bedrijf bezochten, was men net klaar met de oogst. De venkel wordt dan naar de fabriek gebracht en vervolgens gewassen met ozonwater, gereinigd, gesorteerd en verpakt."Wij bieden allerlei verschillende verpakkingsoplossingen naar de behoefte van de klant. De verpakking onder folie kennen we uit het 'Freschissimi'-assortiment, maar er zijn meerdere opties."


Freschissimi- producten

Fellini Patrizio verkoopt het hele jaar door venkel. Ze leveren aan binnenlandse retail en detail en aan buitenlandse klanten in Denemarken, Frankrijk en Duitsland.

Contact:
Fellini Patrizio S.r.L.

Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italia
Tel.: (+39) 0547 659 777
Fax: (+39) 0547 574 84
Email: emile@fellinipatrizio.it
Email: lamberto@fellinipatrizio.it
Web: www.fellinipatrizio.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.