Florida storm, Californië hitte

Kruiden in Noord-Amerika getroffen door extreem weer

Het weer lijkt in verschillende regio's in Noord-Amerika van invloed te zijn op de teelt van sommige culinaire kruiden.

Volgens Camilo Penalosa van het in Miami, Florida, gevestigde Infinite Herbs zijn er momenteel bijvoorbeeld problemen met koriander vanwege de hitte in Californië. "Ook heeft het in bepaalde Mexicaanse regio's geregend waar het normaal gesproken om deze tijd van het jaar niet regent. Ze hebben meer regen en meer hitte gehad dan normaal. Als er teveel hitte en regen is, heeft koriander geen goede houdbaarheid; het groeit minder goed omdat het een koel klimaatgewas is."Met dille ondervindt men soortgelijke problemen. En andere kruidentelende regio's hebben dezelfde klachten: ook in de regio's Montreal, Canada en New Jersey is er meer geregend dan normaal.Zijn er tekorten te verwachten?
"Als we naar de feestdagen vooruitkijken, kunnen we mogelijk wat tekorten verwachten omdat de kruidenregio in Florida redelijk zwaar door orkaan Irma is getroffen," zegt Penalosa. "En de recente aardbeving in Mexico heeft precies daar plaatsgevonden waar de culinaire kruiden groeien. Het is een groot kruidenteeltgebied."

Het lage aanbod van kruiden zoals koriander heeft ondertussen de prijs opgestuwd tot 30-40% hoger dan normaal op dit moment van het jaar. Penelosa: "Het is nu al een paar weken zo en ik vermoed dat het nog een paar weken zal duren." 

Voor meer informatie:
Camilo Penalosa
Infinite Herbs
Ph: 617-319-9253
cpenalosa@infiniteherbs.com
www.infiniteherbs.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.