Tweede aardwarmteproject Californië operationeel

Het tweede aardwarmteproject in Californië (CLG) is operationeel. Na een lange aanloopperiode, waarin veel overleg plaatsvond met het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM), is er eindelijk groen licht om op te starten. Stap voor stap is de eerste productie van warm water in gang gezet. Eerst proefsgewijs en later door middel van concrete levering van warm water aan de aangesloten tuinders.

Productie stapsgewijs verhoogd
In opeenvolgende productie-tests werd de productie steeds een stapje opgevoerd. Daarbij werden grote hoeveelheden meetgegevens geproduceerd en geanalyseerd. Pas na analyse van deze gegevens werd de volgende stap ingezet. Medio september wordt een duurtest uitgevoerd met een langduriger levering aan de aangesloten ondernemers. De resultaten zijn hoopgevend. Het volume voldoet tot nu toe aan de verwachting en de ondernemers slagen er in om goed uit te koelen. Immers, een groot verschil tussen aangeleverde temperatuur en teruggeleverde temperatuur betekent dat veel warmte benut kan worden op de bedrijven.

Temperatuur hoger dan verwacht
De initiatiefnemers zijn positief verrast door het feit dat de opgepompte watertemperatuur boven de 90 C° ligt, circa 8 tot 10 C ° hoger ligt dan verwacht. Met alle tests is de verwachting voor het komende winterseizoen klaar te zijn om een groot deel van de benodigde warmte voor de ondernemers duurzaam in te kunnen vullen.

Voor meer informatie:
Californië B.V.
Postbus 6140
5960 AC Horst
T: 077 - 4779577
F: 077 - 4779750
info@Californie.nu
www.californie.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.