Hilde en Danny van Tieghem, Puur en Gezond foodtruck

"Alleenstaanden hoeven nu niet 3 dagen hetzelfde te eten"

Tholen - Zeven dagen in de week rijden Hilde en Danny van Tieghem de markten in de buurt van Brugge en Oostende af om met hun foodtruck Puur en Gezond sappen, smoothies en salades aan de man te brengen. Wat begonnen is als een hobby, is ondertussen dermate uitgegroeid dat het bedrijf in korte tijd drie tot vier keer groter is geworden in nog geen jaar tijd. Het aanbieden van de verse producten met een foodtruck in Vlaanderen, is zeldzaam volgens Hilde.


Hilde van Tieghem voor een van de bussen van het bedrijf.


De foodtruck van Puur en Gezond. Bron: Facebook Puur en Gezond.


De verschillende sappen en yoghurt met fruit worden door Hilde zelf klaargemaakt. Bron: Facebook Puur en Gezond.

"Een foodtruck met sappen en salades die de markten rondgaan is toch een primeur in België", zegt eigenares Hilde van Tieghem trots. "Wij hebben een nieuw en vers aanbod, iets dat niet iedereen heeft. Wij verkopen superfoods, verse sappen, maar ook gewoon gesneden groenten. Wij bieden speciale ontbijtsmoothies aan zoals met mango, ananas, hennepzaad, goijbessen en amandelmelk. Dat zijn zaken die de standaard groenten- en fruitkramen niet aanbieden. Het is een uit de hand gelopen hobby, die goed gaat. Dat is wel te zijn aan de nieuwe wagen die 10,5 meter is in plaats van 4 meter. We hebben zelfs een tweede koelwagen moeten kopen, om genoeg producten in de foodtruck te kunnen verkopen."De 10,5 meter lange truck op de de standplaats, schoongemaakt en aan het stroom.

Easy cooking
Het duo achter de foodtruck vroeg zich af wat voor soort producten zij nog meer konden aanbieden aan de consumenten. Hilde en Danny besloten met de verpakking en de hoeveelheden te gaan spelen. "Hele bloemenkolen of rode kolen worden, vooral ongesneden, minder verkocht dan vroeger", vertelt zij. "Vooral voor oude mensen die alleen zijn, is dit een probleem. Als zij een bloemkool kopen, betekent dat dat ze drie of vier dagen achter elkaar hetzelfde moeten eten. Toen zijn wij gaan bedenken hoe wij vernieuwend konden zijn, want stilstaan is achteruit gaan. We zochten naar vernieuwingen. Uiteindelijk kwamen wij uit bij groentenverpakkingen van 400 gram, die geschikt zijn om te stomen in de magnetron. De Easy Cooking is net nieuw bij ons en ik moet zeggen dat het goed loopt. Dankzij de speciale verpakkingen kunnen mensen hun groenten, zoals bloemkool, daardoor in kleine hoeveelheden stomen in de magnetron."


Verschillende groenten die dankzij de speciale verpakkingen te stomen zijn in de magnetron. Bron: Facebook Puur en Gezond.

Niet alleen oude mensen weten de weg naar de foodtruck te vinden volgens Hilde, ook veel jonge klanten komen op de hippe producten af. "Je merkt dat mensen steeds meer opstaan voor vernieuwingen", zegt de eigenares. "Shotjes fruitsap met tarwegras kopen mensen nu veel eerder dan vroeger. Daarnaast hebben jonge mensen het vaak ook druk, waardoor ze hier toch snel hun fruit in de vorm van sap of gesneden groenten kunnen krijgen. Daarnaast zijn superfoods zoals chiazaad, cacaonibs en acerola kers ook hip onder de jongeren."

Geboren in de sector
De man van Hilde is al sinds kleins af aan actief in de AGF-wereld. Later nam hij de verszaak van zijn vader over en hadden Hilde en haar man zowel een winkel als een marktkraam. De ondernemers besloten uiteindelijk het roer om te gooien. "Toen wij de foodtruck namen, merkte wij al snel dat die te klein werd", zegt Hilde. "De winkel sloten wij, zodat wij op die plaats onze producten konden snijden, persen of anders konden verwerken. Mijn man staat nog steeds op de markt met groenten en fruit. Wanneer zijn producten minder mooie plekken hebben, maar nog perfect smaken, verwerk ik die in de producten van Puur en Gezond. In de toekomst willen we alleen nog gaan focussen op de foodtruck. Als je op de markt staat, staan er soms wel negen andere marktkramen die hun producten verkopen. Het is dan lastig om je te onderscheiden, dat kunnen wij met onze foodtruck wel.

Voor meer informatie:
Puur en Gezond
Maandag: Maldegem
Woensdag : Knokke 
Donderdag: Oostkamp
Zaterdag: Knokke
Zondag: Brugge Veemarkt
T: +32 (0)479589501

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.