nieuwe schoonmaak methodes

Desinfecteren: een goed begin is het halve werk

Ook Canadese telers gaan aan de slag met de teeltwisseling. Daar wint een nieuwe desinfectiemethode aan populariteit. Met hogedruksystemen gaan de mannen van TechMist vuil, organisch materiaal en biofilm in de kas te lijf. 

Het bedrijf TechMist is eind jaren 90 opgericht door de Nederlandse immigrant Menno Koehoorn. Nadat het bedrijf verschillende desinfectiemethodes en spraytechnologie├źn om plagen en ziekte uitbraken te behandelen had ontwikkeld, besloot het zich te richten op desinfectiemethodes voor de kastuinbouw. 

Een van de diensten waar het bedrijf als snel naam mee maakte zijn de STREAM waskarren die de kas schoonmaken als er van gewassen veranderd wordt. Deze hogedruksystemen verwijderen al het vuil, organisch materiaal en biofilm in de kas. "Een goede schoonmaakmethode, zoals met ons STREAM systeem, verzekert je ervan dat de kas goed schoon wordt gemaakt. Dit, in combinatie met ons desinfectie protocol, garandeert een schone, ziektevrije kas waar de nieuwe groeicyclus in kan worden begonnen," vertelt Koehoorn. 


TechMist heeft ook enkele desinfectie protocollen ontwikkeld die gebruik maken van hun eigen SPARC systeem. De STREAM waskarren kunnen tot wel 3 hectare per dag en per persoon schoonmaken. In de gemiddelde kas kunnen we acht systemen per dag gebruikt worden, wat overeenkomt met het schoonmaken van 24 hectare per dag. Veel Noord-Amerikaanse kasteeltbedrijven huren TechMist in om hun kas te desinfecteren. Ze bieden complete desinfectie services en klanten kunnen hun apparatuur ook huren. "Onze apparatuur reist het hele land door en onlangs hebben we ook een dochteronderneming geopend in Leamington, Ontario. We zijn ook erg druk met het aanbieden van onze diensten in Mexico. Hier hebben veel telers problemen met ziekten, zoals Clavibacter. Onze apparatuur kan in ongeveer twee dagen tijd worden geleverd dankzij vervoer per vliegtuig. Partijen die interesse hebben in het aangaan van een samenwerking nodigen we uit om contact met ons op te nemen."


Voor meer informatie:
Techmist
Menno Koehoorn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.