BLV presenteert nieuwe lamp op Seed Meets Technology

Aangenamer werken dankzij wit LED-licht

De nieuwe LED-oplossing van BLV is voorzien van een wit spectrum dat specifiek geschikt is voor meerlagenteelt. Het Duitse bedrijf presenteert de lamp en het teeltsysteem deze week op Seed Meets Technology vakbeurs in Zwaagdijk. Ze richten zich op de opkweek van jonge planten, stekjes en kruiden voor de voedsel- en gezondheidssector.

Efficiënte LED-belichting? Dan moet je richting het paarse spectrum gaan. Dat is eigenlijk de heersende opvatting in de glastuinbouw. In combinatie met natuurlijk licht kun je zo de fotosynthese, de aangemaakte biomassa en de oogst verhogen. Ook de Duitse leverancier BLV speelt hier op in met hun spectrum rood 2.1. "Deze lamp is enorm efficiënt en levert een hoge PAR-straling", vertellen ze.Werkbaarheid
Echter, paars licht kent ook nadelen. Met name de werkbaarheid is lastig: je ziet de natuurlijke blad- en bloemkleuren nauwelijks meer. Ook het identificeren van plagen is niet eenvoudig, net als het spotten van ondervoedingstekenen. Daarom heeft BLV nu aanvullend een wit spectrum ontwikkeld.

"Met het witte licht kunnen we deze teeltproblemen ondervangen", vertellen ze. "Het spectrum is nog steeds optimaal: we gaan voor die hoge fotosynthese en die optimale kleurweergave. We ondersteunen de groei en laten de gewassen zien in bijna dezelfde kleuren als in de natuur."

Met een kleurtemperatuur van 3.500 Kelvin en een CRI van 90 gaat BLV de markt op. "Zo willen we een nieuwe standaar zetten die zelfs de kleinste kleurvarianten laat zien." De LED-lamp bestaat uit een heel smal aluminium profiel met daarin de LED-driver. De lamp is beschikbaar in twee lengtes en kan met of zonder doorluste bedrading gevoerd worden. Het is bovendien beschikbaar in beschermingsklasse IP66 en kan gebruikt worden in milieus tot aan 95% vochtigheid.


For more information:
BLV
Muenchener Strasse 10
85643 Steinhoering
Germany
www.blv-licht.de

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.