"Na drie jaar nog niet klaar met Maldonado"

In de september 2015 editie van de Enza-nieuwsbrief stond een interview met Izaäk van der Lelij. Samen met zijn broer Arjan teelde hij toen voor het eerste jaar Maldonado. Inmiddels zijn we twee jaar verder. Arjan van der Lelij vertelt nu hoe het derde jaar Maldonado bevalt. En wat de broers nu anders doen dan ze in 2015 deden.

Maldonado staat nog steeds op 7,3 ha in twee kassen. Daarin is niks veranderd. "Dit jaar hebben we het hele seizoen een voornacht aangehouden, om hem generatief te houden," vertelt Arjan. "Dat is wel een verschil met het eerste jaar dat we Maldonado teelden. Verder hebben we dit jaar al aan het eerste oksel een vrucht laten zetten. Ook dit met als doel om hem generatief te krijgen."

Maldonado maakt makkelijk lengte
Maldonado is een ras dat makkelijk lengte maakt. "En vanwege deze lengtegroei hebben we de gewasdraden opgehoogd." Deze lentegroei is volgens Arjan wel iets waar je mee overweg moet kunnen. "Wij houden er wel van."Productie en gemiddeld vruchtgewicht
Ook in de productie van Maldonado is er een verschil ten opzichte van 2015. "Doordat we hem beter hebben leren telen en door de aanpassingen die we gedaan hebben, is de productie omhoog gegaan. Ook is het ons gelukt om de vruchten wat zwaarder te krijgen. We zitten nu op een gemiddeld vruchtgewicht van 190 gram."

Sinds Maldonado geen virussen
De teelt verloopt volgens Arjan naar tevredenheid. "De reden dat we toentertijd voor Maldonado hebben gekozen, was omdat we last hadden van een virus. Maldonado is Tm:0-3 resistent. Sinds we Maldonado telen, hebben we dan ook geen last meer gehad van virussen."

Fan van Maldonado
Na drie jaar is Arjan nog steeds niet klaar met Maldonado. "Kwalitatief blijft hij gewoon goed, hij kleurt makkelijk door, heeft een gladde huid en een mooie vruchtvorm. Ja, ik ben fan!"

Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB
Enkhuizen
T +31 (0)228 350 100
F +31 (0)228 315 960
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.