Henk van Doorne, Van Doorne Imex

"Handel jumbosla vriendelijker, polysla juist wat minder"

Tholen - De handel in polysla was langere tijd wat vriendelijker, maar verloopt nu wat moeizamer. Prijzen van de polysla liggen zo rond de 9 euro. Voor de grotere jumbosla, die prijzen tussen de 38 en 45 cent noteren, verloopt de handel juist wat vlotter, constateert Henk van Doorne van Van Doorne Imex uit 's-Gravenzande.


Henk van Doorne

Volgens Henk bestaat de handel in de polysla voornamelijk uit binnenlandse handel, aangevuld met kleinere volumes voor het Midden-Oosten. "De tijd dat er veel polysla naar Duitsland ging, is voorbij. Maar ik vind persoonlijk dat we het daar het zelf ook wel een beetje naar gemaakt hebben. Jumbo's gaan er wel hoofdzakelijk naar Duitsland, aangevuld met een enkel palletje voor de Zwitserse markt."

"De kwaliteit van de sla gaat gelukkig vooruit. Het is in alle gewassen een tripsjaar en daar doen wij in de sla ook aan mee. Nu de fusariumproblematiek minder wordt - in de winter hebben we niet zo'n last van die narigheid - zal het aanbod de komende weken wat groter worden. Mensen gaan weer aan de kerst denken en durven wat meer te gaan poten."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.