import Centraal Amerika

Amerikanen tonen interesse in babygroenten

Afgaande op Instagram zijn hapklare producten echt een trend aan het worden. Terra Fresh Foods in Miami, Florida, heeft daarom een babygroentenlijn met kleine versies van maïs, patissons, groene courgettes, bonen, spruiten en wortelen om aan de nieuwe vraag te kunnen voldoen.

Maria Alejandra Gutierrez van Terra Fresh Foods: "Consumenten zijn altijd op zoek naar een creatieve manier om gerechten te presenteren zonder dat ze op smaak inleveren. Babygroenten voldoen hieraan en helpen ook nog de kosten laag te houden." 
De groenten worden jaarrond in dorpen op het platteland in Guatemala geteeld en concurreren met soortgelijke gewassen die in Mexico, Nicaragua en Californië worden geproduceerd.

Invloed van de sociale media
Volgens Gutierrez zijn de eetgewoonten van mensen erg veranderd door de invloed van de sociale media. "Er zijn zo veel groenten en fruit waar mensen nog nooit van hebben gehoord. Tegenwoordig worden ze binnen een korte tijd populair onder 'foodies' en kort daarna krijgt iedereen er hoogte van. Iedereen is op zoek naar een speciale 'ervaring'. Consumenten willen iets anders uitproberen, liefst met een bekende smaak en dat is wat de vraag opdrijft."

Vroeger was de productie van deze speciale producten volgens Gutierrez vooral op de horeca gericht. "Nu willen veel consumenten de restaurantervaring thuis nabootsen. Daarom groeien deze producten enorm op retailniveau," zegt ze. En alhoewel de vraag jaarrond redelijk stabiel is merkt ze dat in november de vraag in verband met de feestdagen aan het eind van het jaar begint te stijgen. 

Door de constante vraag en het stabiele aanbod blijven ook de prijzen het hele jaar door relatief hetzelfde. "En ik verwacht dat de consumptie zal blijven stijgen, zoals het tot nu toe heeft gedaan." 

Voor meer informatie:
Maria Alejandra Gutierrez
Terra Fresh Foods, LLC
Tel: +1 786 553 6900
mari@terrafreshfoods.com
http://terrafreshfoods.com/en


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.