Nieuw droogsysteem voor muntbladeren

Het droogproces vereist zowel energie als tijd. Droogtechnologieën richten zich derhalve op vermindering van de benodigde energie en droogtijd.
Technici en ingenieurs van de Universiteit van Gazi in Ankara hebben het droogproces van muntbladeren geanalyseerd en de energiekosten bij gebruik van een nieuwe cilindrische kamer die lucht gebruikt bij een lage temperatuur. De droger bestaat uit een warmtepomp, een warmteterugwinningsapparaat en een proportionele temperatuurregelaar.

"Experimenten werden uitgevoerd bij een luchtsnelheid van 2, 2,5 en 3 m/s met een inlaatluchttemperatuur van 35°C. Muntbladeren werden gedroogd van 9 tot 0,1 g water /g droge stof. De droogkamer vertegenwoordigt met zijn drie roestvrijstalen cilinders een verbeterde droogtechnologie."


Munt voor en na het drogen.

Dit systeem heeft twee voordelen: 1) Het drogen wordt uitgevoerd door een uniforme luchtstroom. 2) Muntbladeren worden niet over het hele droogsysteem verspreid. Uit berekeningen blijkt dat er gemiddeld 48% op energie kan worden bespaard.

Bron: Mustafa Aktaş, Ataollah Khanlari, Burak Aktekeli, Ali Amini, 'Analysis of a new drying chamber for heat pump mint leaves dryer', 2017, International Journal of Hydrogen Energy, Vol. 42(28), pag. 18034-18044.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.