Gemeente Westland wil verdiencapaciteit vergroten

De gemeente Westland heeft de ontwerpbegroting 2018-2021 gepubliceerd. Hierin wordt door de gemeente geschreven dat zij zich samen met het bedrijfsleven inzetten voor een sterker glastuinbouwcluster. Essentieel hiervoor is het realiseren van het World Horti Center in het gebied van de Greenport Horti Campus. Daarnaast zijn de toepassing van nieuwe energiebronnen, modernisering van het teeltareaal en het vergroten van de verdiencapaciteit voor ondernemers van groot belang.

Op basis van de 'Bedrijfslevenvisie 2030' onderzoekt de gemeente samen met het bedrijfsleven hoe de verdiencapaciteit in Westland kan worden vergroot. Nieuwe product-marktcombinaties, meer samenwerking en cross-overs met andere sectoren gaan hiervoor zorgen. Het exportpakket van de greenport wordt verbreed en omvat nieuwe versproducten, techniek en kennis.

Het vergroten van de verdiencapaciteit is primair een verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven. De gemeente o.a. via Innovation Quarter voor cross-overs door partijen aan tafel te brengen en ondersteunt het bedrijfsleven in de zoek-tocht naar nieuwe markten (internationalisering, kennis en innovatie Biobase en agro-logistiek).

De volledige begroting is hier te downloaden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.