Bayer organiseert 'Future of Farming Dialog 2017'

Bayer ziet op de lange termijn geen veranderingen in de trends binnen de mondiale landbouweconomie. "Onze bedrijfstak Crop Science is ondanks de momenteel fluctuerende marktomgeving zeer goed in staat om de toekomstige klanten- en markteisen evenals de maatschappelijke uitdagingen aan te kunnen", zei Liam Condon, lid van de Bayer-directie en hoofd van de divisie Crop Science, tijdens de 'Future of Farming Dialog 2017'. Deze bijeenkomst werd van 18 tot en met 20 september door het bedrijf georganiseerd.

De bijeenkomst brengt belangenvertegenwoordigers uit de gehele agrarische branche bij elkaar aangezien de verschillende groepen moeten samenwerken om het wereldvoedingssysteem duurzamer en daarmee houdbaar voor de toekomst te maken. Dit is voor de publieke sector en de priv├ęsector een even grote uitdaging als voor vertegenwoordigers uit de industrie, overheidsinstanties, wetenschap en non-gouvernementele organisaties.

"De mondiale markt voor zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen blijft in 2017 na een zwak voorgaand jaar fluctuerend", aldus Liam. De sterke bevolkingsgroei, veranderende consumentengewoontes en de stijgende vraag vanuit de consument naar duurzaam geproduceerde levensmiddelen zouden zich echter positief uitwerken op de levensmiddelenproductie, de wereldwijde agrarische handel en tenslotte het inkomen van telers. "In combinatie met de wereldwijd verder stijgende vraag naar voedermiddelen en biobrandstoffen zullen deze factoren op de lange termijn voor een stijgende vraag zorgen, wat goed is voor onze zaken", aldus Liam.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.