Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GreenXchange

Nieuwe mogelijkheden voor registreren van gewasbeschermingsmiddelen

Het wordt steeds belangrijker om bewust met gewasbescherming om te gaan en
daarnaast wordt er ook steeds meer gevraagd om inzicht in de inzet van deze middelen. GreenXchange, het online telersplatform voor de AGF-sector, maakt het mogelijk om op een makkelijke manier de gewasbeschermingsmiddelen te registreren. Dit onderdeel is, aan de hand van ervaring van telers, nog eenvoudiger en sneller gemaakt. Zo hebben zij hun administratie snel op orde en zijn zij in staat om vragen van teeltadviseurs, controleurs en afnemers eenvoudig en volledig te beantwoorden. Het registreren kan nu ook eenvoudig via pc, tablet of mobiel.



Als er een probleem in de teelt ontstaat, dan moet dit zo snel mogelijk opgelost worden. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van natuurlijke vijanden en biologische of chemische gewasbeschermingsmiddelen. Het laatste waar een teler dat moment op zit te wachten, is een ingewikkeld administratief proces om de inzet van deze middelen te registreren. Hiervoor heeft GreenXchange de gewasbeschermingsregistratiemodule ontwikkeld en recent vernieuwd. Zo hebben telers hun eigen administratie snel op orde en zijn zij daardoor in staat om teeltadviseurs, controleurs en afnemers eenvoudig inzicht te geven.

Mogelijkheden voor telers
De gewasbeschermingsregistratie kan nu op afdeling- en padniveau worden vastgelegd. Door aan te geven in welk pad de teler aan de slag gaat, is automatisch bekend welk gewas er wordt behandeld.

Als er één of meerdere gewasbeschermingsmiddelen tegelijk ingezet moeten worden, kan dit in één registratie verwerkt worden. Per gewasbeschermingsmiddel kan er dan aangegeven worden waarvoor het wordt ingezet. Ook Kees Kik van Firma L. Kik en zonen en Joost Matijsen van Kwekerij Matijsen zijn tevreden: ''Het werkt veel sneller en we kunnen nu ook meerdere middelen in één registratie invoeren wat een goede vooruitgang is''.

Tijdens het maken van een gewasbeschermingsregistratie ontstaat er nu direct inzicht in gewasbeschermingsmiddelen en de werkzame stoffen die nog actief zijn. Ook zijn er overzichten op te vragen waarmee direct inzicht is in alle uitgevoerde registraties. De gewasbeschermingregistratie is tevens geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Gegevens worden overzichtelijk weergegeven en gebruikers hoeven niet per se meer naar de computer toe te lopen om de gewasbescherming te registreren. Arjaan Hage van 4Evergreen: ''Werken gaat nu sneller, omdat het makkelijk in te voeren is en daarnaast is het goed inzichtelijk''.

Voor meer informatie:
JEM-id
Grote Waard 80
2675 RZ
Honselersdijk
T: 0174 64 26 22
www.jem-id.nl
Publicatiedatum: