Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Heffingskorting buitenlandse werknemers

Heeft u buitenlandse werknemers in dienst? Op dit moment zijn de heffingskortingen die buitenlandse werknemers ontvangen via de loonheffing, hoger dan de heffingskortingen waarop zij recht hebben in de inkomstenbelasting. Dit verandert met ingang van 2019.

Het teveel verrekende bedrag betalen uw werknemers nu terug via de inkomstenbelasting. Daarom wordt voorgesteld om via de loonheffing bij buitenlandse werknemers:
  • die wonen in de EU/EER/Zwitserland/BES-eilanden, alleen rekening te houden met het belastingdeel van de arbeidskorting.
  • die wonen buiten de EU/EER/Zwitserland/BES-eilanden helemaal geen rekening te houden met heffingskortingen.
Let op: er wordt geen onderscheid gemaakt tussen 'kwalificerende buitenlandse belastingplichtigen' en 'niet-kwalificerende buitenlandse belastingplichtigen'. Kwalificerende buitenlandse belastingplichtigen moeten via de inkomstenbelasting het belastingdeel van andere heffingskortingen waar zij recht op hebben, geldend maken. Denk aan de algemene heffingskorting en de alleenstaande ouderkorting.

Voor meer informatie:
Flynth adviseurs en accountants
088 – 236 77 77
info@flynth.nl
www.flynth.nl
Publicatiedatum: