Nieuwe messenschiller heeft drie meter lange schiltrommel

Sormac introduceert de messenschiller type MS-30. De Sormac messenschiller type MS-30 heeft een 3 meter lange schiltrommel. Hierdoor kan de MS-30 worden ingezet bij productielijnen met een hogere capaciteit. Afhankelijk van product, kwaliteit en gewenst afschilpercentage kan de MS-30 een capaciteit tot wel 7.000 kg/uur verwerken.De messenschiller MS-30 wordt net als de bestaande Sormac messenschillers, de MS-10, MS-20 en MS-20/Combi, ingezet voor het schillen van knolachtige producten. Denk hierbij aan aardappelen, rode bieten of selderij voor de versmarkt alsmede voor het naschillen van stoomgeschilde producten. De capaciteit van de bestaande Sormac messenschillers varieert tussen de 300 en de 4.500 kg/uur, afhankelijk van product, kwaliteit en afschilpercentage.

Robuust ontwerp
Het nieuwe ontwerp van de messenschillers kenmerkt zich door het feit dat er geen losse delen aan de machine zitten. De deuren in het nieuwe ontwerp zijn aan de machine vast gemonteerd en kunnen horizontaal worden geopend. De messenschillers zijn dusdanig ontworpen dat er geen 'dode' hoeken ontstaan. Hierdoor zijn de machines gemakkelijk en effici├źnt te reinigen. Verder zorgt de gepatenteerde 'zwevende' driepuntsophanging voor een rustige en stabiele rotatie van de schiltrommel. De speciale vorm van de trommel en de plaatsing van de messen zorgt voor een mooi eindresultaat en optimaal rendement van het product. Bovendien bestaat de schiltrommel uit RVS en kunststof, welke gecertificeerd is voor gebruik in de voedingsindustrie en voldoet aan de nieuwste Europese richtlijnen voor certificering.

Bron: Sormac

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.