Karin Zwinkels, CDA Westland:

"Inspecteer schade vaker met drones"

Op 14 september jl. heeft een windhoos voor grote schade gezorgd in kassencomplexen in 's-Gravenzande. Bij de afwikkeling van zo'n ramp is het van belang heel snel in beeld te krijgen hoe groot de schade is, welke delen van de kas specifiek moeten worden geruimd en welke delen van de teelt kunnen worden gered. Een adequate inspectie door de verzekeringsmaatschappij maakt deel uit van deze snelle actie. Door drones in te zetten kan deze inventarisatie heel snel plaatsvinden.

De fractie van CDA Westland werd geïnformeerd over het feit dat de inzet van drones in bovengenoemde situatie niet werd toegestaan. Vooralsnog zien zij niet in waarom de inzet van drones op die plek niet kan worden toegestaan. Van laag vliegverkeer is daar immers geen sprake.

Dat heeft geleid tot de volgende vragen aan het college:
  • Is het college bekend met bovengenoemde situatie?
  • Is het college het met ons eens dat de inzet van drones bij dergelijke gebeurtenissen een waardevol middel is om snel te kunnen inventariseren waardoor snel de juiste maatregelen kunnen worden getroffen?
  • Welke regelgeving heeft in de genoemde situatie de inzet van drones verhinderd?
  • Is het college bereid op korte termijn in overleg met LTO te treden en dit onderwerp ter sprake te brengen bij de bevoegde instanties en de provincie, c.q. de Tweede Kamer?
Bron: CDA Westland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.