



Abonneren
Vacatures
- Accountmanager
- Ervaring in Mexicaanse tuinbouw
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
- Medewerker Sales Support
- Teeltspecialist
- Crop Manager Vollegrond Noord-Frankrijk
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Crisisupdate: 'Gratis' elektriciteit en piek in gasprijs
- Van het gas af met waterstof-wkk
- Machine- en wagenpark loonbedrijven ondergaat metamorfose na fusie
- 'Zonnepanelenkasdek’ als carport of overkapping fruitbomen: “Inschuiven en dichtklappen”
- "In het begin geloofde niemand dat we in staat waren om zo'n groot project vanuit het niets op te starten"
Weer
Duitsers eten meer vers dan Fransen
41 procent van de Duitse consumenten gaf aan dat zij tegenwoordig meer vers eten dan vijf jaar geleden. In Frankrijk zegt dat slechts één op de drie mensen dit (34 procent). In beide landen zijn vooral vrouwen (46 procent) en jonge mensen (64 procent van de personen jonger dan 35 jaar) positief ingesteld als het gaat over de consumptie van vers.
De redenen daarvoor zijn in beide landen verschillend. In Frankrijk wil meer dan de helft van de ondervraagden gezonder eten (53 procent), gevolgd door de wens om de consumptie van verwerkte producten te reduceren (45 procent). In Duitsland geeft één op de vijf personen aan dat zij iets goed voor zichzelf willen doen (20 procent). Eén derde van de Duitse consumenten (34 procent) noemt koken als motief voor de gestegen consumptie van verse levensmiddelen. Circa 15 procent koopt meer vers wanneer deze bij een winkel in de buurt in de aanbieding zijn.
Fransen geven meer uit, zijn echter ontevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding
Terwijl de Duitsers weliswaar meer vers kopen, geven de Fransen er meer geld aan uit. Duitsers geven gemiddeld 131 euro uit, terwijl Fransen gemiddeld 182 euro betalen. Ondanks of misschien vanwege de hogere uitgaven voelen de Fransen zich bij de prijzen bedrogen. Bij vlees bijvoorbeeld denkt 68 procent dat ze teveel betalen. Duitse consumenten zijn daarentegen over het algemeen tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding op de versafdeling. Meer dan de helft van hen (56 procent) vindt de prijs van vlees precies goed.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-15 Onderzoeksproject ter bevordering gezonder eetpatroon Haagse Moerwijk
- 2023-03-06 Betalen Belgen in 2024 ook geen btw meer op groenten en fruit?
- 2023-03-03 Oogscan toont positief effect van groente- en fruitmixdrankjes aan
- 2023-02-20 Voedingspatroon kan helpen bij kankerbehandeling
- 2023-02-14 Onderzoeksrapport afbakening groenten en fruit voor btw-verlaging eind maart afgerond
- 2023-02-10 Gestrest? Ga de tuin in!
- 2023-01-26 Hoe gezond zijn groenten en fruit nu echt, vragen wetenschappers zich af
- 2023-01-25 "Genoeg groenten binnenkrijgen? Dan zijn er slimmere keuzes dan sla"
- 2023-01-19 "Kinderdagverblijven kunnen praktisch aan de slag om groenten en fruit eten te stimuleren"
- 2023-01-18 "Opheffen btw kapot geproblematiseerd"
- 2023-01-17 "De Nutri-Score voor gezonde voeding wordt net zo’n sof als het vinkje"
- 2023-01-13 Nationale ‘Week van Snoep Goed’ start op 16 januari 2023
- 2023-01-03 Voedingswetenschappers dringen aan op uitstel van introductie Nutri-Score
- 2023-01-02 Bloemkool verdrijft braadstuk uit de oven
- 2022-12-23 Stofje gevonden in aardappel en tomaat kan mogelijk worden gebruikt als krachtig kankermedicijn
- 2022-12-20 Reken de echte prijs van je kerstmaaltijd uit
- 2022-12-09 "Aanbieders van maaltijdboxen strooien met claims"
- 2022-12-06 "Verhoging van 1 miljard euro nodig voor Europees schoolfruitprogramma"
- 2022-12-05 Kabinet hoopt btw-nultarief op groenten en fruit op 1 januari 2024 in te voeren
- 2022-11-29 Gezond voedselaanbod leidt tot hogere klant- en medewerkerstevredenheid in zorg en horeca