‘Mars-telers’ terug naar huis

Zes door NASA gesteunde onderzoekers die sinds januari in een Mars-achtige habitat op een afgelegen vulkaan in Hawa├» hebben gezeten, hebben afgelopen zondag hun isolatie verlaten. Na maanden vooral gevriesdroogd voedsel en wat tijdens hun missie geteelde groenten te hebben geconsumeerd, vielen ze aan op de hun geboden verse tropische vruchten en eieren. 

De vier mannen en twee vrouwen maken deel uit van een studie om de psychologische effecten van een langdurige ruimtevaartmissie op astronauten beter te begrijpen. "Het geeft voldoening te weten dat de kennis opgedaan uit onze missie hier en de andere missies van HI-SEAS bijdragen aan de toekomstige verkenning van Mars en van de ruimte in het algemeen," zei wetenschapper Samuel Paylor zondag.

De door hen geproduceerde gegevens zullen NASA helpen individuen en groepen te selecteren met de juiste samenstelling van eigenschappen om het best om te kunnen gaan met de stress, isolatie en het gevaar van een twee tot drie jaar durende reis naar Mars. Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap hoopt tegen 2030 mensen naar de rode planeet te kunnen sturen.

Lees meer op The Christian Science Monitor (Caleb Jones)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.