Wetenschappers ontwikkelen robot insect

Vliegende insecten lijken soms wel acrobaten. Ze zijn in staat om een slaande hand op te merken en tegelijkertijd te ontwijken en landen zonder moeite op bewegende oppervlakten. Ook lopende insecten zijn erg snel, wendbaar en robuust en merken en ontwijken moeiteloos gevaar. 

Silvia Ferrari van de Sibley School voor Machinebouw en Lucht- en Ruimtevaart werkt nu samen met Robert J. Wood van de Harvard universiteit aan de ontwikkeling van zelfbesturende kleine robots die dezelfde vaardigheden hebben als insecten. De mini-robots zouden gebruikt kunnen worden voor surveillance en verkenningsmissies in gevaarlijke of afgelegen gebieden.

Omdat deze robots zeer wendbaar moeten zijn, hebben ze snelle sensoren nodig die zeer nauwkeurig zijn en een korte responstijd hebben. Dit betekent ook dat het een goed batterijvermogen nodig heeft, wat over het algemeen resulteert in een zwaarder gewicht. Ferrari and Wood proberen deze obstakels op te lossen door het ontwikkelen van geïntegreerde sensomotorische plannings- en controlemethodes. Door middel van deze methodes kunnen de op insecten geïnspireerde robots net als echte insecten verschillende taken tegelijk uitvoeren met veel snelheid en wendbaarheid. 

Dergelijke kleine robots hebben verschillende voordelen, zoals minder kosten, goede robuustheid en toegang tot kleine ruimtes waar mensen niet bij kunnen. Daarnaast valt een dergelijke kleine robot natuurlijk veel minder op, wat het zeer geschikt maakt voor geheime operaties. Door zich te richten op de ontwikkeling van goed werkende sensomotorische methodes die tot op de gram precies kunnen worden toegepast, maakt dit project een belangrijke stap richting de realisatie van compleet zelfsturende kleine robots. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.