


Abonneren
Vacatures
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Ervaring in Mexicaanse tuinbouw
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
Top 5 - gisteren
- Grootste Britse tomatenteler gaat uitbreiden na overname
- Tomatengiganten en buren bouwen tegelijk kas
- LED-proef in komkommer die ook niet-komkommertelers ‘met eigen ogen moeten zien’
- Crisisupdate: Harde wind goed voor negatieve stroomprijzen en stabiele gasprijs
- Voormalige Levarht-kassen Nieuw-Zeeland verkocht
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Crisisupdate: 'Gratis' elektriciteit en piek in gasprijs
- Van het gas af met waterstof-wkk
- Machine- en wagenpark loonbedrijven ondergaat metamorfose na fusie
- 'Zonnepanelenkasdek’ als carport of overkapping fruitbomen: “Inschuiven en dichtklappen”
- "In het begin geloofde niemand dat we in staat waren om zo'n groot project vanuit het niets op te starten"
Weer
Food Things! onderzoekt smaak aubergines Purple Pride
"Inzicht in optimale bereiding en smaakcombinatie aubergines"
Natuurlijke smaakversterker
"Het bedrijf Food Things! is gespecialiseerd in smaak, een woord dat steeds belangrijker wordt. Zo zijn wij bijvoorbeeld volop bezig met umami. Een smaak die erg veel te maken heeft met groentes vanwege de stof glutamaat - een aminozuur - die in de groenten zit. Deze natuurlijke smaakversterker is een uitgelezen kans voor de AGF. Gezondheid en smaak creëren op het bord. AGF is dan ook een groot onderdeel van onze Umami Masterclass die wij geven en waarin de deelnemers de smaak Umami leren kennen en hoe je op een natuurlijke manier meer smaak kan creëren!"
Smaakwijzer voor aubergines
"Niet elk product is geschikt om umami op te wekken en door de vele soorten AGF die er op de markt zijn is het belangrijk voor de consument en/of chef om te weten waarom hij voor een bepaald product kiest. Hij kan daarbij een handje geholpen worden met een smaakwijzer die helpt om een goed afgewogen keuze te kunnen maken. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de aubergines van Purple Pride. De doorsnee consument herkent de paarse standaard aubergine en weet ondertussen hoe deze smaakt. Maar naast deze aubergines is er nog een wereld aan andere soorten die nog niet geproefd of in de keuken zijn gebruikt door de chef of consument."
Guus: "Wij zijn ermee aan de slag gegaan, een uitdaging pur sang om alle details boven water te krijgen per aubergine. Nadat wij alle schitterende variëteiten binnen kregen zijn wij het volgende gaan doen per soort.
• Een visuele beoordeling kleur, glans, vorm.
• Vervolgens het beoordelen van de schil. Is deze dik, dun, hard, taai?
• De rauwe smaak van elke aubergine waarbij ook wordt gelet op de smaak van het vruchtvlees en de schil.
• Opname van vocht en olie van het vruchtvlees
"Met deze eerste informatie zijn wij gaan testen wat de beste bereiding is per soort. Wat gebeurt er met de kleur van de schil, karamelliseert het vruchtvlees mooi, wordt de aubergine mooi zacht of blijft er juist een beet over, wordt de smaak, zachter of intenser, komen er bitters naar voren of wordt het zoeter, wordt het hartiger, kruidiger, romiger, plantaardiger (groene smaak). Op deze punten hebben wij onder andere getest per soort en deze met elkaar vergeleken. Uiteraard hebben we dit gedaan met vele bereidingstechnieken zoals, stoven, bakken, grillen, poffen, stomen en roosteren in de oven."
Combinaties
Hij besluit: "Het resultaat hiervan was geweldig en geeft de beste bereiding van aubergines perfect weer. Uiteraard is het van belang om bij elke aubergine de juiste smaaksuggesties te geven. Waar werkt een bepaalde aubergine in smaak nu het beste mee, welke olijfolie, vis, vlees, gevogelte, kruiden, kaas, noten etc.
Van uit dit standpunt geef je zowel de chef als de consument een inzicht wat de optimale bereiding en smaakcombinatie is en deze niet alleen visueel beoordelen of de keuzestress weg te nemen."
Voor meer informatie:
Guus Vredenburg
Valetaweg 44
1326 MD Almere
Tel.: 06-11370274
Mail: info@foodthings.nl
Web: www.foodthings.nl
Web: www.stickitvcc.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-24 Grootste Britse tomatenteler gaat uitbreiden na overname
- 2023-03-24 Voormalige Levarht-kassen Nieuw-Zeeland verkocht
- 2023-03-23 "Tegenwoordig zijn er specialisten en verbinders nodig"
- 2023-03-23 ‘One stop shopping’ door krachtenbundeling duurzaamheidsspecialisten
- 2023-03-23 Horticoop: nieuwe statuten gepasseerd en participaties toegekend
- 2023-03-23 Pondera Geo Energy sluit aan bij Geothermie Nederland
- 2023-03-22 Omzet van ruim € 307 miljoen voor Spaanse La Unión
- 2023-03-22 “Ondanks dat gebruikers misschien geen volgers zijn van je bedrijfspagina, kunnen ze je tóch volgen”
- 2023-03-22 LocalTea slecht kaap van 1,75 miljoen theeplanten
- 2023-03-22 Nieuwe managementstructuur voor Heemskerk Fresh & Easy
- 2023-03-21 Eerste medewerkers betrekken eigen huisvesting Snack Products
- 2023-03-21 MPS gaat verhuizen
- 2023-03-21 Hans van der Salm nieuwe voorzitter van HortiQ
- 2023-03-21 Stolze Mexico breidt uit naar Noord-Amerikaanse markt onder nieuwe naam
- 2023-03-21 Naktuinbouw publiceert jaarverslag
- 2023-03-21 E-power neemt aggregatendivisie over van Prins Maasdijk
- 2023-03-21 Klasmann-Deilmann start samenwerking met Benfried in verkoop sensoren Log & Solve
- 2023-03-20 "Qua visie en werkwijze is Gebrs van Aarle een hele nieuwe koers aan het varen"
- 2023-03-20 Artechno Growsystems is verhuisd
- 2023-03-20 Vitaal Europe breidt commercieel team uit en voegt exoten toe aan assortiment