Chinese welvaart aanjager voor glastuinbouw

Volgens Chen Lei van Ningbo Sunshine Greenhouse zijn er de afgelopen jaren in China steeds meer mensen van buiten de agrarisch sector geleidelijk tot de sector toegetreden die kapitaalkrachtiger en hoogopgeleid zijn. Nu bevorderen ze de ontwikkeling van de Chinese glastuinbouw.
Overkappingskas

"De ontwikkeling van de glastuinbouw is op drie manieren beïnvloed. Ten eerste heeft de regering vooral in het noorden van het land zijn steun versterkt voor de agrarische sector. Ten tweede heeft de snelle ontwikkeling van de Chinese economie de vraag naar veilige en hoogwaardige voeding verhoogd en stimuleert het telers om steeds betere wetenschappelijke en geavanceerde groeimethoden te vinden. Ten derde is China enorm groot, dus zijn er flinke weersverschillen.

Daarom hebben verschillende regio's verschillende behoeften met betrekking tot kassen en hun uitrusting. In het noorden zijn de winters bijvoorbeeld erg koud met veel sneeuw, dus hebben ze warmteconserverende kassen nodig die tegen sneeuwdruk bestand zijn. In de oostelijke en zuidelijke kustgebieden zijn er daarentegen elk jaar orkanen met grote hoeveelheden regen. Daarom moet bij het bouwen van kassen rekening gehouden worden met de locatie."


Glazen kassen

Chen Lei: "Momenteel wordt in China en in het buitenland zachtfruit zoals aardbeien en blauwe bessen over het algemeen gekweekt in monomeer kassen en enkele- en meerkappige kassen. De belangrijkste reden hiervoor is dat het meeste zachtfruit maar een keer per jaar kan worden geoogst. In vergelijking met andere gewassen is de jaarlijkse waarde per hectare minder gunstig. Daarom kiezen telers kassen om de kernproblemen rondom de lange productietijd op te lossen zoals warmtebehoud, bescherming tegen de regen en plaagpreventie. Dit kan de initiële investeringen verlagen en aan de teeltvereisten voor zachtfruit voldoen."


In China gefabriceerde meerkappige kassen

"Ons bedrijf is in 1997 in Ningbo, Zhejiang opgericht. Wij leveren vooral het ontwerp, de fabricage en de installatie van landbouwbenodigdheden zoals kassen. Momenteel is onze Chinese klantenbasis erg breed en bestaat uit telers, distributeurs, overheidsinstellingen en onderzoeksinstituten. Onze buitenlandse klanten zijn vooral grootschalige distributeurs."


Enkelkappige kas

"De grootste uitdaging voor de kassenbouw is hun functionaliteit. Het bouwen van een kas bestaat niet alleen uit het neerzetten van een stalen, gekoelde constructie. Het gaat ook om de dienstverlening achteraf. Bedrijven die kassen nodig hebben willen niet alleen de essentiële kennis over de kas. Ze willen ook inzicht in de teelt verkrijgen en de kas kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de gewasproductie en -kwaliteit."


Kas met vlindervormige ventilatie

"Om de toegepaste technologie te garanderen, hebben we onze eigen onderzoeks- en ontwikkelings-, fabricage- en kwaliteitsinspectieteams. Daarnaast leren we van andere onderzoeksinstellingen. In vergelijking met andere bedrijven in de sector hebben we veel exportervaring en een modern managementconcept. Wij zijn een van de weinige Chinese kasbedrijven die zowel in China als in het buitenland werkt."

Chen Lei (Alex)
Ningbo Sunshine Greenhouse
Bedrijfsadres: Guanshan Area, Tangxi Village, Yinzhou District, Ningbo, Zhejiang
Telefoon: +86 135 8659 5084

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.