NatureFresh Farms

Jaarrond tomaten telen dankzij HPS verlichting

Terwijl het seizoen voor de meeste kastomatentelers in het noordoosten van Amerika bijna afloopt, begint het seizoen van NatureFresh Farms in Delta (Ohio) net. Dankzij de grote hoeveelheid beschikbare elektriciteit kan NatureFresh HPS-lampen gebruiken om de tomaten een handje te helpen.


OhioRed Beefsteak

Dankzij de HPS-lampen kunnen de merken OhioRed en TOMZ tomaten dan ook jaarrond geteeld worden. Dit is het eerste seizoen dat NatureFresh Farms alle 45 hectare in Delta beschikbaar heeft voor productie. Doordat ze jaarrond kunnen telen, kan NatureFresh supermarkten en groothandels het hele jaar door verse, lokaal geteelde producten verkopen. Voorheen moesten supermarkten in de herfst, winter en lente op zoek naar andere, vaak buitenlandse, producten om hun schappen mee te vullen. 
Beefsteak Green

Het OhioRed assortiment omvat trostomaten, rode vleestomaten, Roma en groene vleestomaten. Dankzij de vestiging van NatureFresh Farms in Delta kunnen retailers ook in de winter lokaal geteelde producten verkopen. Het snackassortiment TOMZ zal ook jaarrond beschikbaar zijn. 
TOMZ Cherry Red TopSeal

"We willen dat consumenten weten dat onze producten in Ohio geteeld worden," zegt Ray Wowryk, Hoofd Bedrijfsontwikkeling, "en daarom hebben we onze tomatenrassen OhioRed genoemd. De reacties van consumenten zijn ontzettend positief. Onze aanwezigheid op sociale media is ook toegenomen sinds we vorig jaar deze lijn hebben gelanceerd en consumenten laten ons ook via dit kanaal weten blij te zijn met verse, lokaal geteelde tomaten in de winter."

NatureFresh zal in oktober aanwezig zijn op de PMA Fresh Summit in New Orleans en zal bij stand #5029 hun OhioRed en TOMZ snacktomaten onder de aandacht brengen. "De PMA is de eerste beurs waar we al onze nieuwe producten tonen," zegt Matt Quiring, account manager bij NatureFresh.

"Nu de nieuwe producten hier in Delta worden geteeld, ben ik ontzettend benieuwd wat de toekomst biedt voor onze 45 hectare in Ohio," zegt Peter Quiring, directeur en eigenaar van NatureFresh. 

"Doordat onze drie productielocaties van 15 hectare in september van start gaan, kunnen we consumenten het gehele winterseizoen voorzien van lokaal geteelde tomaten. De vraag naar onze tomaten is het laatste jaar dan ook flink toegenomen en we zullen de productie waar nodig verhogen om aan de vraag van de consumenten te kunnen blijven voldoen."

Voor meer informatie:
Ray Wowryk
NatureFresh Farms
Tel: +1 519 326 1111 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.