"Vanilleteelt kan nu rendabel zijn"

In Nederland zijn tomatenkwekers aan het experimenteren met nedervanille. Een dure grap, maar met de huidige prijs zou het wel eens rendabel kunnen zijn. Dat vertelt importeur Henk de Kroon van Vanille BV dit weekend in De Telegraaf.

De vanilleprijs is opgelopen naar 600 euro voor een kilo. Belangrijkste oorzaak daarvoor is het monopolie dat Madagaskar heeft op de markt in combinatie met een cycloon die 20% van de oogst liet vergaan.

In Nederland werken Wageningse onderzoekers met collega's en bedrijven aan de teelt van de vanilleorchidee in kassen. Dat zou een alternatief betekenen voor de huidige vruchtgroenten.
Dankzij de gecontroleerde teelt onder glas kan de tuinder bovendienkwaliteitsvanille produceren en sturen op het gehalte vanilline. Daardoor kan de 'nedervanille' ook kansen bieden voor ontwikkeling van een medicijn tegen de schimmelinfectie candida. Daarmee werkt Wageningen University & Research aan de kwaliteit van leven

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Hello !
We, NETCOMM PRODUCTS Company based in Madagascar vanilla pod supplier would like to contact you by this mail. We can supply any quality and quantity from 50 to 1T per shipment. You can receive more details during your request.

Cordially.

The General Manager
Mr LOUIS DOVOQUE Nany
Tel +261 34 08 045 37
Email: netcomm@netcomm.mg
Website: www.netcomm.mg

LOUIS DOVOQUE, Nany - 2017/12/12 10:14:54.000Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven