Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Website Klimaattop Noord NL open voor aanmeldingen

Organisaties of bedrijven die zich op welke manier dan ook bezighouden met duurzaamheid of groene energie, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Klimaattop Noord NL 2017, op 9 november in Groningen. De top is een initiatief van de drie noordelijke provincies en moet laten zien wat er in de regio gebeurt om de klimaatverandering tegen te gaan. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 september.

Energieregio
De Klimaattop Noord NL wil overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen bij elkaar brengen om te zorgen voor nog meer gezamenlijke acties. Het Noorden geldt als een echte energieregio. Er is veel kennis rondom duurzaamheid aanwezig. Ook wordt er in het Noorden al veel groene energie opgewekt, mede vanwege de ruimte die er is. De overgang naar een duurzaam ingerichte samenleving biedt de regio daarnaast veel economisch perspectief.

Concrete bijdragen
Organisaties en bedrijven die meedoen aan de top moeten zo concreet mogelijk laten zien hoe hun initiatief bijdraagt om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Er zijn verschillende manieren waarop de deelnemers hun plan, project of initiatief kunnen presenteren tijdens de top. Het kan gaan om een interactieve workshop, een inspirerende lezing, maar ook om een demonstratie van een innovatief product. Midden september wordt definitief bekendgemaakt welke instanties meedoen.

Locatie
De Klimaattop Noord NL 2017 vindt plaats in het Energy Academy Europe gebouw op de Zernike Campus Groningen, waar dag en nacht onderzoek wordt gedaan naar duurzame energie. Het evenement komt voort uit de Nationale Klimaattop vorig jaar in Rotterdam. De organisatie is in handen van de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe en de New Energy Coalition, de nieuwe samenwerking van Energy Valley, Energy Delta Institute en Energy Academy Europe.

Bron: Provincie Groningen
Publicatiedatum: