2 & 3 september, Slootdorp

Telers showen producten op Boerenversmarkt

Boeren, tuinders en versproducenten maken zich weer op voor de Boerenversmarkt in Slootdorp, dit jaar op zaterdag 2 en zondag 3 september. Dan vindt voor de vierde keer een proef- en beleefevenement plaats in de schuren en kassen van Kwekerij Siem Munster. Meer dan 40 boeren, tuinders en andersoortige versproducenten presenteren dat weekend hun producten aan de bezoekers van de markt. De tuinders zijn op dit moment al volop in voorbereiding: recepten verzamelen, kiezen welke creatie zij willen laten proeven, tuinplanten en bloemen worden geteeld om op tijd klaar te zijn voor de markt, etc.

Rudolf Hopmans, een van de organisatoren: 'we merken dat mensen steeds meer willen weten wie de boer of tuinder achter hun versproduct is. De Boerenversmarkt in Slootdorp vervult deze behoefte. Het is een prachtige gelegenheid om in contact te komen met de kwekers. Er is een breed scala aan producten waarbij we veel verse groenten, zomerfruit, zuivelproducten en bijvoorbeeld fudge en chocolade zien, maar er zijn ook tuinplanten, bloembollen en sierfruit. De markt voorziet ook in een stukje voorlichting, dit jaar over de bloemrijke akkerranden en de teelt van groenten op water.'

Programma
Tijdens de markt is er een programma om jong en oud te vermaken. Voor de jongste jeugd is er een springkussen en worden er knutselactiviteiten georganiseerd, er kunnen geitjes geaaid worden en 's middags is er ponyrijden. Op beide marktdagen is er 's middags live muziek: zaterdag zingt het Wieringer Meezingkoor en zondag het Scheepstuygh uit Schagen. Zondagavond wordt de markt afgesloten met een Goede Doelen Diner, met streekproducten van de markt. Dit jaar gaat de opbrengst van het Diner naar de Stichting 'Make over Mansion', een prachtig initiatief waarbij kinderkamers van langdurig zieke kinderen worden omgetoverd in droomkamers voor prinsesjes of bijvoorbeeld piraten. Kaarten voor het diner zijn te bestellen via de website.

Boerenversmarkt
De Boerenversmarkt wordt gehouden in de schuren en kassen van Kwekerij Siem Munster, Wierweg 7 in Slootdorp en is beide dagen geopend van 11.00-17.00 uur. Meer informatie over de markt, haar deelnemers, het programma en de verschillende recepten is te vinden op www.boerenversmarkt.com, ook is de markt via Facebook te volgen via www.facebook.com/boerenversmarkt.

Bron: Greenport NHN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven