Publiek schenkt corso recordbedrag

Het Varend Corso Westland is in alle aspecten volledig geslaagd. De waterkanten zaten vol met toeschouwers, het niveau van de deelnemers was buitengewoon hoog en zowel het weer als Dennie Christian zorgden voor een opperbeste stemming aan de oevers. Als klap op de vuurpijl heeft de actie Duit voor een schuit ook nog eens een recordbedrag opgehaald: 52.182,16 euro.


Foto: het team 'Duit voor een Schuit'

Het betekent dat er opnieuw meer geld is gedoneerd dan eerdere jaren. De organisatie ziet Duit voor een schuit als een graadmeter voor de waardering van het corso. Dat er een recordbedrag in de emmers verdween, is dan ook een enorme pluim voor iedereen die zich keihard heeft ingezet om het corso 'Be Happy' voor de dag te laten komen. Het corso is de scouting Naaldwijk enorm dankbaar voor de inzet die de scouts hebben getoond om verkleed als joker langs het publiek te gaan. Zij krijgen elk jaar een deel van de opbrengst.

De opbrengst van Duit voor een schuit wordt elk jaar aangewend om de kwaliteit van de corsostoet naar een nóg hoger niveau te brengen. Vorig jaar werd ruim 46.000 euro geschonken. De meer dan een half miljoen bezoekers zijn daarmee een van de belangrijkste financiële steunpilaren van het driedaagse corsospektakel geworden.

Sponsors zijn Groot Westland, Royal FloraHolland, Toussaint Evenementen Service, Westland Infra en De Tuinderij. Daarnaast ontvangt het corso dit jaar subsidie van de gemeenten Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Westland en Stichting Loswal 'De Bonnen', Fonds 1818, Fonds Westland, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Stichting Stimuflori.

bron: Varend Corso

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven