Ze noemen het nu 'Weersextremen'

USDA spreekt niet meer over 'klimaatverandering'

Aan medewerkers bij een USDA-kantoor (de Natural Resources Conservation Service, NRCS) is gezegd dat ze de term 'klimaatverandering' in hun communicatie dienen te vermijden en in plaats daarvan de term 'weersextremen' moeten gebruiken, meldde The Guardian op maandag.

Aanpassing aan klimaatverandering moet 'weersbestendigheid' worden en inspanningen om 'broeikasgassen te verminderen' zouden gezien moeten worden als manieren om 'organisch materiaal in de bodem te ontwikkelen en de efficiëntie van nutriënten te vergroten'.

"We veranderen het model niet, alleen hoe we erover praten," schreef directrice bodemgezondheid van het NRCS Bianca Moebius-Clune volgens het verslag op 16 februari in een email aan het personeel.

Het is niet duidelijk of het gebruik van NRCS van 'weersextremen' in plaats van klimaatverandering deel uitmaakt van een bredere verschuiving binnen de USDA. Een ambtenaar zei dat de richtlijn was bedoeld om het kantoor in staat te stellen haar klimaatveranderingswerk voort te zetten en het op een manier te presenteren die beter aansluit bij de nieuwe regering en de agrarische belangen waarmee het werkt.

De klimaatverandering pagina van de NRCS, bedoeld om "telers, veehouders en bosgrondbezitters te helpen bij de aanpassing aan klimaatverandering en veranderende weersomstandigheden", staat nog steeds op de website van de NCRS.

"Het is duidelijk geworden dat een van de prioriteiten (klimaatverandering) van de vorige regering geen prioriteit is van de huidige," schreef Jimmy Bramblett, vicevoorzitter programma's van de NRCS op 24 januari in een email aan bepaalde ambtenaren.

President Trump benoemde vorige maand Sam Clovis tot 'hoofdwetenschapper' van de USDA. Clovis is geen wetenschapper, heeft geen wetenschappelijke graad en heeft gezegd dat hij "erg sceptisch" is over klimaatverandering. Volgens hem is veel wetenschap quasi-wetenschap.

De NRCS streeft in het hele land naar het behoud van landbouwgrond. NRCS communicatie-directeur Kaveh Sadeghzadeh zei dat het kantoor "geen instructie heeft ontvangen van de USDA of van de regering om hun communicatie over klimaatverandering of enig ander onderwerp te wijzigen."

"Het agentschap evalueert voortdurend zijn communicatie naar de Amerikaanse telers, veehouders en bosbouwers om hen te helpen bij hun activiteiten om de gezondheid van onze bodem, lucht, water en leefomgeving te verbeteren."

Er zijn andere tekenen binnen de regering van veranderingen waar het klimaatverandering betreft.

Het Milieubeschermingsagentschap (Environmental Protection Agency) haalde in april de pagina klimaatverandering van haar website en het Witte Huis heeft ook zijn pagina verwijderd gewijd aan het werk van de VS inzake klimaatverandering.

Trump gelooft niet in de wetenschappelijke consensus achter de door de mens veroorzaakte klimaatverandering en zijn regering heeft stappen ondernomen om afstand te nemen van dit onderwerp.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven