Vortus Greenhouse consultants viert 35-jarig jubileum

"Advies leverde vroeger geen zichtbare omzet op"

Op 7 september 2017 zal Vortus Greenhouse Consultants het 35-jarig bestaan vieren met een seminar, gehouden in het van der Valk hotel te Ridderkerk.

Adviseur van het eerste uur Henk Koot, zal op geheel eigen wijze zijn verhaal houden over teeltbegeleiding in het verleden. Zo weet hij te vertellen, dat voor de oprichting van Vortus bv de teeltbegeleiding werd gegeven door individuele vertegenwoordigers van toeleveranciers in de tuinbouw.Het geven van eerlijke en objectieve voorlichting had in die tijd heel wat voeten in de aarde. Objectieve en onafhankelijke voorlichting binnen een toeleveringsbedrijf, was dan ook volgens Henk Koot en oprichter Simon Voogt niet mogelijk. Bij een toeleveringsbedrijf kostten adviseurs alleen maar geld – er was geen zichtbare omzet.

Op 1 mei 1982 is teelttechnisch adviesbureau Vortus bv opgericht en was het mogelijk om tuinders te voorzien van objectieve en onafhankelijke adviezen, die gericht waren op het behalen van de hoogst mogelijke opbrengst voor de tuinder. Vortus bv groeide uit tot een gerenommeerd bedrijf met 7 adviseurs en een zeer groot klantenbestand, waarbij zelfs een wachtlijst ontstond om aan de grote vraag te voldoen. In de beginperiode werd nog gewerkt met registratie op kaarten en was het geven van adviezen gebaseerd op een richting verkeer – luisteren en niet kletsen.

Vroeger waren tuinders nog collega's van elkaar en deelden zij hun kennis. Tegenwoordig is dit duidelijk aan het veranderen, volgens Henk, die in 2008 met zijn werkzaamheden als adviseur stopte. Bedrijven worden steeds groter, veilingen opgeheven en de coöperatieve gedachten verdwijnen steeds meer.

Voor de toekomst in de glastuinbouw is hij niet bezorgd. "Ups en downs zullen er altijd plaatsvinden." Wel is hij ervan overtuigd dat voorlichting door kennisuitwisseling binnen de groep van adviseurs de beste overlevingskansen heeft.

Voor meer informatie:
Vortus
Jupiter 400
2675 LX Honselersdijk
0174 - 727498
vortus@vortus.eu
www.vortus.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven