Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Geopower Oudcamp legt boorterrein aan

Het aardwarmteproject van Geopower Oudcamp (Maassluis) bevindt zich in de realisatiefase. De boorlocatie is aangelegd en in juni zal de boortoren opgebouwd gaan worden. Als de boortoren is opgebouwd volgend de twee boringen, waarna men de bovengrondse installaties en warmtenetwerk aanlegt.

Het project omslaat het realiseren van een aardwarmtesysteem welke op een diepte van 2.800 meter warm water onttrekt van 95 graden. De warmte van dit water zal via warmtewisselaars benut worden om tuinbouwbedrijven op een duurzame manier te verwarmen. Als de warmte maximaal is benut zal het water afgekoeld zijn tot ongeveer 35 graden. Daarna wordt het afgekoelde water weer teruggepompt naar 2.800 meter diepte.

Met dit project kan er 15 miljoen m3 aardgas per jaar bespaard worden. Dit is een CO2-uitstoot van 26,7 kilo ton per jaar. Dit staat gelijk aan het verbruik van 10.500 huishoudens.

Hiermee wordt getracht de producten op een zo duurzaam mogelijke manier te telen en een meerwaarde te creëren voor de markt.

De acht deelnemers in het project zijn allen glastuinbouwbedrijven die gevestigd zijn in de Oudcampsepolder te Maasland.

Voor meer informatie:
www.geopoweroudcamp.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven