Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Big Data op een presenteerblaadje

Sensoren in de kas koppelen aan platform

Een veel gebruikte spreuk in de glastuinbouw is: "Meten is weten". Momenteel is die spreuk goed van toepassing op de wereld van Internet of Things (IoT), waar de laatste tijd in een rap tempo nieuwe sensoren worden aangeboden.

Big Data
Samen met de gegevens uit de vertrouwde klimaatcomputer ontstaat hiermee een schat aan informatie (Big Data) die de glastuinbouwsector verder moet gaan helpen. "Maar in navolging van de klimaatcomputerleveranciers in het verleden, hebben ook de vele leveranciers van deze sensoren slechts aandacht voor hun eigen gegevens", ziet Wim van Vliet van Klaver4ICT. "Een complete analyse en gebruik van alle gegevens die op een glastuinbouwbedrijf beschikbaar komen, is door al deze autonome systemen zeer moeilijk en kost veel tijd, vergt ICT kennis en geeft vooral veel ergernis."

Klimlink
Het gegevensplatform Klimlink is daarom begonnen al de gegevens van deze IoT-bronnen samen te brengen - naast de bestaande gegevens van alle verschillende merken klimaatcomputers. "Klimlink zorgt er hiermee voor dat gegevens naast elkaar beschikbaar komen, zonder dat er "geƫxporteerd" of "geknipt" of "geplakt" hoeft te worden", verduidelijkt Wim. "Volledig automatisch zorgt Klimlink ervoor dat alle gegevens op elk moment van de dag geactualiseerd klaar staan voor gebruik."
 
DataService
Sinds kort worden niet alleen alle gegevens samengebracht in het gegevensplatform van Klimlink, maar deze "Big Data" wordt ook op een presenteerblaadje geleverd waar de kweker het maar wenst. "Klimlink zet met deze DataService-module de deur wijd open voor nieuwe ICT-initiatieven en ontzorgt de ontwikkelaars hiervan, die hiermee hun focus kunnen houden op hun eigen toepassing. Momenteel draaien er al diverse toepassingen voor advies, optimalisatie en onderzoek", besluit Wim.

Voor meer informatie:
Wim van Vliet
Klaver4ICT
M +31(0)610915223
E wim@klaver4ict.nl
W www.klaver4ict.nl

 
Publicatiedatum: