Pleun van Duijn:

“Drie procent uitbreiding is in de auberginemarkt genoeg”

Tholen - Vorig jaar is het aubergine-areaal in Nederland wat gekrompen, waardoor er ruimte is gekomen in de auberginemarkt. En de gebroeders van Duijn hebben ruimte voor uitbreiding. Momenteel wordt hun kas in Oosterland dan ook met 2,8 hectare uitgebreid. "Het wordt een moderne kas die aan alle laatste standaarden op het gebied van duurzaamheid voldoet. Dat vinden we belangrijk", vertelt Pleun van Duijn.

De grond in Oosterland is al een paar jaar in bezit van het bedrijf. Toch werd twee jaar geleden besloten eerst uit te breiden in Westdorpe. Vanwege de mogelijkheid tot inzet van restwarmte en –CO2 op de locatie daar is dit een uiterst duurzame locatie. Nu is de bouw ook in Oosterland van start gegaan: de lijnen zijn uitgezet en de eerste graafmachines rijden rond. De planten moeten in december de kas in, zodat vanaf volgend seizoen de eerste aubergines geoogst kunnen worden in de gloednieuwe kas. Met de uitbreiding komt de vestiging in Oosterland op 6,5 hectare uit en groeit het totale areaal van Purple Pride naar 40 hectare.Bij het maken van de bouwplannen was te merken dat de kassenbouwers het drukker hebben dan een jaar geleden. "We moesten op tijd aan de slag, anders konden we het een jaar uitstellen", vertelt Pleun van Duijn. "Dat is wel eens anders geweest." Havecon heeft dit keer de opdracht gekregen om de kas te bouwen. Op het dek komt helder glas te liggen. "Naast het feit dat de kas aan alle moderne standaarden voldoet, gaan we ook flink investeren in automatisering. Zo kunnen we straks bijvoorbeeld nog efficiënter sorteren en palletiseren. Dat levert minder handling op, én we kunnen straks nog beter op de individuele klantbehoeften inspelen, iets wat erg belangrijk is voor Purple Pride", aldus Pleun van Duijn.

Door de uitbreiding van Gebroeders van Duijn groeit de auberginemarkt dit jaar weer met ruim 3%. "Dat klinkt misschien weinig, maar is genoeg voor de markt. We zien de afgelopen jaren dat de aubergineconsumptie ieder jaar met gemiddeld 3% stijgt, en daar kunnen met deze extra kas op inspelen. We wilden nu graag bouwen, want de Spaanse concurrentie neemt de markt zo over als je geen tegendruk biedt."

Voor meer informatie:
DOOR Partners B.V. / Purple Pride

Honderdland 70
2676 LS Maasdijk
0174 - 28 62 41
purplepride@doorpartners.nl
www.purplepride.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.