Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Ultra-Clima kas in Kazachstan is een feit

De bouw is afgerond en deze eerste Ultra-Clima kas in Kazachstan is een feit. Vorig jaar is de kas verkocht als turn-key project en heeft het project de naam Greenhouse KZ gekregen. Het project heeft een omvang van ongeveer 9,5 ha inclusief verpakhal en opkweekkas en is gebouwd in de plaats Astana voor de teelt van komkommers en tomaten.



In Kazachstan hebben de telers te maken met strenge winters en warme zomers. Deze klant heeft voor een kas met het Ultra-Clima concept gekozen zodat zij, ondanks het extreme klimaat, een hogere productie mogelijk kunnen maken. Dit komt doordat er een beter kasklimaat gerealiseerd kan worden in een kas met het Ultra-Clima concept dan in een traditionele kas. Uiteraard brengt hogere productie een hogere winstgevendheid met zich mee. Andere voordelen die het Ultra-Clima concept heeft zijn maximale voedselveiligheid, minder energieverbruik, minder CO2 uitstoot en minimaal waterverbruik.

KUBO levert niet alleen het gehele project. ClimaConnect verbindt zich ook aan het project door middel van 4 jaar begeleiding, het Full Service Grow Concept. ClimaConnect zal Greenhouse KZ ondersteunen door middel van een teeltadviseur, kwaliteitsmanagement en Monitoring Platform (ontwikkeld door ClimaConnect).

Voor meer informatie:
KUBO Group
www.climaconnect.nl
Publicatiedatum: