Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ondernemersbijeenkomst Glastuinbouw Noord-Holland Noord op 22 maart

In 2025 nog voor 50% afhankelijk van fossiele brandstof?

'Zijn we in 2025 nog maar voor 50 procent afhankelijk van fossiele brandstof?' Deze vraag staat centraal tijdens de bijeenkomst die LTO Noord Glaskracht regio Noord-Holland Noord en Greenport Noord-Holland Noord op 22 maart organiseren. Glastuinders, tulpenbroeiers en bollenkwekers in de regio boven het Noordzeekanaal zijn van harte welkom op deze bijeenkomst waar verduurzaming op het terrein van energie in de glastuinbouw centraal staat.

Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Glaskracht Nederland, opent de bijeenkomst en bespreekt in een presentatie over verantwoorde glastuinbouw de belangrijke thema's uit de glastuinbouw. Hierna zal een reeks van sprekers korte toelichting op een specifiek thema verzorgen.

Zo staan Daniƫlle Lieuwen en Rien van Tilburg stil bij de vraag wat de Provincie Noord-Holland en de Greenport Noord-Holland Noord kunnen betekenen voor de glastuinbouw. Marcel Numan van Ondernemersgroep Alton uit Heerhugowaard gaat in op hoe de samenwerking tussen de ondernemers in dit gebied is ontstaan en waar zij mee bezig zijn.

Vervolgens staat een reeks van spreker uit de praktijk stil bij de laatste ontwikkelingen op gebied van verduurzaming van de glastuinbouw. Rene Hogeveen van HVC gaat in op de plannen voor een warmtenet in Alton. Bert Cozijnsen van Ontwikkelbedrijf Noord-Holland Noord gaat in op verplaatsing van glastuinbouw en CO2-voorzieningen. Rob Kielstra van ECW spreekt over aardwarmte en Agriport A7 en Dennis Medema van LTO Glaskracht Nederland vertelt over de het innovatie- en actieprogramma Kas als Energiebron van LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van Economische Zaken.

De bijeenkomst vindt plaats op 22 maart van 17.00 tot 20.00 uur bij het Clusius College: Blauwe Berg 1A in Hoorn. Aanmelden vooraf is verplicht en kan via kdgroot@ltonoordglaskracht.nl.
Publicatiedatum: