Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Laatste dag HortiContact: internationale aanloop en spelletjes op de beurs

Tholen - De tweede dag van de HortiContact in Gorinchem is altijd de best bezochte en ook gisteren kon je zeker in de middag over de hoofden lopen. Vandaag is de laatste dag van de beurs. 

De goede jaren in de tuinbouw zijn zeker terug te zien op de beurs. Doordat de investeringsmogelijkheden op kwekerijen nu eenmaal hoger zijn, is de sfeer ook beter. Ondernemers schromen niet om te gaan kijken bij kassenbouwers, makelaars, schermleveranciers en andere toeleveranciers - er is simpelweg weer geld om te investeren en een beursbezoek is geen kwestie van kijken-kijken-niet kopen. De serieuze mogelijkheid om te investeren maakt een bezoekje aan een beurs voor telers duidelijk interessanter. 


Bij Santen & Gasille merken ze de omslag in de glastuinbouw zeker. Sybrand Abma en Erik den Drijver hebben het druk zat deze dagen. 

Internationale aanloop en spelletjes
Opvallend op de tweede dag was de internationale aanloop. De organisatie heeft hieraan gewerkt door de beurs internationaal te promoten en door vervolg te geven aan de Greenhouse Tour. Ook opvallend is de toename aan activiteiten en spellen op de beursvloer, evenals de toename van hostesses in de stands. Simpelweg een rondje lopen is er bijna niet meer bij: in elk pad staat wel een dame te vragen of je wil schaatsen, boksen, quizzen, racen - noem maar op. Eerlijk is eerlijk: het zorgt voor een evenwichtigere man-vrouw-verdeling en ook de gemiddelde leeftijd op de beurs gaat er flink door omlaag. 

Erwin Sol staat wel op de beurs, maar zat misschien liever achter zijn computer. Buitendijk Slaman heeft een nieuwe website gelanceerd.


Wat hopst daar door de gangen? Het is Henk Oosterwijk van Benfried in de Eclipse-verpakking van Sudlac


Huub Winters, Nancy Meijer en Werner Smits van Bipol Natural. Huub Winters: "Wij hebben een simpele maar effectieve methode om het groeimedium te verbeteren"

Maandag publiceren we de fotoreportage van de beurs, waar we vandaag nog hard aan gaan werken. Ook delen we de laatste handboeken uit. Claudine staat voor je klaar op stand 306.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven