Agricola Tre C richt zich op rode trostomaten

Agricola Tre C is een bedrijf gevestigd in de provincie Ragusa in Sicilië. De broers van twee families runnen het bedrijf; de gebroeders Castiglione zijn productie managers en de Celeste broers zijn verkoopmanagers. "Het bedrijf werd opgericht door een groep vrienden die begonnen met slechts een paar hectare grond. Nu hebben we 65 hectare, waarvan 37 aan kassen. De productie cyclus heeft een looptijd van 12 maanden, vanaf eind augustus, de oogst vind plaats tussen medio november tot eind juli,"vertelt Gaetano Celeste een van de stichters van Agricola Tre C.


Het bedrijf is gericht op de tomatenproductie, die wordt geoogst in clusters van verschillende subtypes:
-cherrytomaten, ongeveer 2,5 miljoen kg
-pruimtomaat, ongeveer 1 miljoen kg
-mini pruimtomaat, ongeveer 2,5 miljoen kg
-camone tomaat, ongeveer 300.000 kgDe productie van rode trostomaten ligt rond de 500.000 kg. Dank zij de gunstige feedback op de producten zal de productie volgend jaar vergroot worden.


Elke stap van de productie wordt bewaakt en het overgrote deel wordt in het binnenland verkocht. Ongeveer 30% wordt geëxporteerd naar Malta, Zwitserland, Griekenland, Roemenië en andere Europese landen.


"Wij leveren momenteel niet aan supermarkten, maar zijn daar wel in geïnteresseerd. Dit jaar zijn kartonnen verpakkingen van 3 tot 6 kg beschikbaar. Ons belangrijkste doel is om de consument te voorzien van een aantrekkelijk product zowel in uiterlijk als in smaak. Dankzij ons microklimaat kunnen we een uitstekend product leveren."


Microklimaat
Dit unieke microklimaat werd getest door de weersomstandigheden tijdens de winter van 2015/16 en daarbuiten. "Helaas, betekende de extreme hitte en de concurrentie vanuit Afrikaanse landen en de Turkse overproductie dat de prijs negatief werd beïnvloed. We zijn er in geslaagd om de schade te beperken, maar velen moesten hun activiteiten staken.


Het seizoen 2016/17 gaat beginnen
"Wij willen graag de 50 hectare kassen uitbreiden in de komende twee jaar en de kwaliteit van onze producten verbeteren. Het seizoen 2016/17 zal rond 15 november beginnen."


Voor meer informatie:

Società Agricola Tre C Srl
97011 Acate (RG)
Gaetano Celeste - cell. 335 1634992
Email: tceleste@alice.it
Facebook: www.facebook.com/trec.srl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.