Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: Serres Toundra bijna in productie

Er groeien eindelijk tienduizenden komkommers in de nieuwe kas van Serres Toundra in Saint-Félicien. Binnenkort zullen ze worden geoogst en afgezet in meer dan 400 supermarkten in heel Quebec. Investeerder Eric Dubé is blij dat de productie eindelijk gaat lopen: "Je zou kunnen zeggen: 'missie volbracht'. We hebben de timing en onze begroting vast kunnen houden en zijn blij om het nu allemaal vorm te zien krijgen."

De bouw van het eerste blok van 85.000m2 is hiermee afgerond. Op 22 november gaat de oogst van start De kassen bevatten 65.000 planten die dagelijks 5-7 cm groeien. Deze week worden er duizenden komkommers bij geplant en over twee weken nog meer. In 2019 moeten er 4 van dit soort blokken staan.

Naast de kas staat er een hout- en papierfabriek. Het proceswater van de fabriek wordt nu teruggekoeld door drie grote koelers. Het afgekoelde water wordt vervolgens geloosd. De nieuwe kassen zullen de restwarmte en de CO2 van deze fabriek gaan gebruiken. Het water verlaat de fabriek met een temperatuur van 40-45 graden. Dat is voldoende om de kas te kunnen verwarmen. Na de pilot kan dit project opgeschroefd worden naar 200 – 300 ha.


Testen van de belichting in de kas.




Om Serres Toundra te helpen bij het zich eigen maken van de technologie, zal Nederlander Richard Roeloss de eerste twee jaar het Hoofd Gewassen zijn. Daarna neemt zijn huidige assistente, Catherine Barthe, het over. Eric Dubé gelooft dat de technologie hen in staat zal stellen om de meest duurzame productie te ontwikkelen.

De jaarlijks geproduceerde 17 miljoen ton Engels komkommers en 27 miljoen ton Libanese komkommers zullen onder andere worden aangeboden in de winkels van de Sobeys Quebec groep.



Publicatiedatum: