Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek in Spanje naar nieuwe koolsoorten

Het Landbouwpark van Baix Llobregat is bezig met een project met als doel om honderd verschillende variëteiten aan kool en broccoli voor lokale telers beschikbaar te stellen. De variëteiten zijn aangepast aan de omstandigheden van de Catalaanse regio. Volgens de Provinciale Raad van Barcelona is dit initiatief tot stand gekomen door de Miquel Agustí Foundation van de Polytechnische Universiteit van Catalonië (UPC).

Het project zorgt voor het kweken van nieuwe variëteiten, waar steeds meer vraag naar is vanuit de voedingssector. De eerste fase van het project draait om traditionele variëteiten, verbeterde variëteiten een commerciële hybrides. Tijdens het project worden de nieuwe soorten door telers geëvalueerd op kwaliteit.

Elk jaar wordt op basis van deze evaluaties bepaald welke variëteiten het meest interessant zijn en vervolgens in het volgende jaar worden aangeplant. Ook wordt gekeken naar welke soorten niet langer nog verder worden onderzocht. Naar verwachting zal het aantal variëteiten dat wordt geëvalueerd geleidelijk afnemen, waardoor het mogelijk wordt om per soort naar meer specifieke kenmerken onderzoek te doen. Er kan dan intensiever worden gekeken naar zaken als voedingswaarde, weerstand tegen ziektes, prestaties, etc.

Het segment aan brassica-variëteiten bevat groenten als kool, bloemkool, spruiten, broccoli en broccolini. In Catalonië is een grote verscheidenheid aan koolsoorten. Een aantal hiervan is populair geworden dankzij hun kwaliteit en voedingswaardes. 

De Miquel Agustí Foundation is een onderzoeksteam dat zichzelf ten dienst heeft gesteld van de landbouwsector. Het doel van het team is om onderzoek naar traditionele Catalaanse groenten te stimuleren en om lokale producten te promoten.

Bron: Efeagro
Publicatiedatum: