Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: oogst van witte kool van start gegaan

In de traditionele Duitse teeltgebieden van wittekool en rodekool voor de verwerkingsindustrie is momenteel de oogst van wittekool van start gegaan. Dat meldt het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' in Bonn.



Vooral aan de Niederrhein en in de regio Euskirchen wordt er kool voor de verwerking geteeld. Daarbij worden speciale wittekool- en rodekool-soorten geselecteerd die bijzonder dikke kroppen met een kleine stronk vormen. De wittekool wordt verwerkt tot zuurkool. Hiervoor wordt de kool allereerst met de hand of met een oogstmachine geoogst. Naast het afsnijden van de koolkoppen worden ook de buitenste dekbladeren verwijderd. Na het transport naar de zuurkoolfabriek worden de kroppen hier gepoetst en de stronk wordt uitgeboord alvorens de kroppen machinaal gesneden worden. De gesneden wittekool moet vervolgens samen met zout vergisten. Door de melkzuurgisting ontstaat zuurkool, dat uitsluitend in foliezakjes of conserven verpakt wordt.
Publicatiedatum: