Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goede kwaliteit en stijgende prijzen

Spaanse productie van Herbon paprika’s daalt 14%

Volgens de verwachting daalt de productie van de Herbon paprika's met oorsprongsbenaming (PDO) dit jaar met 14% naar een totaal van 63.500 kilo ten opzichte van de 73.800 kilo in 2015. Slechts 158.000 zakken zijn dit seizoen gevuld, 24.500 zakken minder dan het jaar ervoor. Over een paar dagen sluit het seizoen dat loopt van mei tot oktober.

Mar Bandin, de manager van de Agricultural Society of Transformation a Pementeira met het kwaliteitsmerk van Galicië, benadrukt dat de kwaliteit goed was dit seizoen en dat de prijzen zijn gestegen met meer dan 2 euro per zak.

De daling in de productie was te wijten aan het weer dat zeer warm was met weinig regen, wat stressvol was voor de planten en de productie verlaagde. De Agricultural Society of Transformation A Pementeira produceert ongeveer 90% van de beschermde paprika Herbon. De overige 10% wordt geproduceerd door kleine producenten.

Deze situatie werd echter gecompenseerd door iets hogere prijzen dit seizoen. In 2015 waren er zeer hoge productie pieken die zorgden voor de daling van de prijzen. Het seizoen van 2016 was stabieler, met minder schommelingen, zei hij. "Maar", legt hij uit, "dit seizoen moesten we meer irrigeren om de kwaliteit van de paprika te behouden, waardoor de productiekosten stegen."

2000 kg jam
Vorig jaar begon de Agrarische Society of Transformation A Pementeira met de verkoop van jam, gemaakt van de paprika van Hebron. Deze wordt goed ontvangen. Volgens Mar Bandin hebben de telers dit jaar 2.000 kilo Herbon paprika's gereserveerd om jam van te maken.

"Dit stelt ons in staat om de productie te diversifiëren. Wanneer er sprake is van pieken in de productie en overschot, kunnen we deze gebruiken voor de productie van jam," zegt hij. Daarnaast willen we het product ook buiten Galicië promoten."
Publicatiedatum: