Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zolang er geproduceerd wordt op de plaats van bestemming, kunnen we niet exporteren"

Overgang sla uit Midden Europa naar Spanje verloopt moeizaam

De productie van sla en broccoli groeit week na week in de belangrijkste teeltgebieden van Murcia. Alles is klaar om grote hoeveelheden te exporteren naar de Europese markten, hoewel de verkoop nog wordt opgehouden door lokale productie. De overgang tussen de productie van Midden-Europa naar Spanje verloopt moeizaam.

"De export naar Europa begint drie weken later in vergelijking met vorige seizoenen," bevestigt Domingo Llamas, president van Hoyamar. "Frankrijk, Duitsland, Polen en Italiƫ en andere landen produceren nog steeds lokaal door de gunstige weersomstandigheden in september en oktober. Totdat de temperaturen verder dalen en de kwaliteit van de groente verslechterd, hebben ze onze productie niet nodig," legt Domingo uit.

"Het is geen goed teken om het seizoen zo te starten. Wij hopen dat de situatie volgende week veranderd is en anders de week erna."

De kwaliteit van ijsbergsla daalt
Volgens de producenten en exporteurs heeft ijsbergsla zijn beste tijd gehad. "De consumptie van ijsbergsla wordt elk jaar minder ten gunste van andere slavariƫteiten. Aan de andere kant leiden veranderingen in het klimaat en problemen in de watervoorziening ook tot kwaliteitsvermindering van de ijsbergsla, wat telers ertoe aanzet om over te stappen naar andere producten."

Bron: Europa Press
Publicatiedatum: