Italiaanse tuinder naar PMA

"Leren van overzeese collega's"

De Italiaanse tomatenteler Enzo Lapietra bezocht de PMA Fresh Summit in Orlando om inzicht te verkrijgen in de marktpositie van zijn Noord-Amerikaanse collega's.


Kas van Lapietra in Italië met warmte-krachtcentrale

Lapietra, eigenaar van het de 4 hectare grote kwekerij in Monopolio, Puglia, maakte kennis met de tuinbouwindustrie in de V.S. via zijn kennis Michael de Giglio, CEO Village Farms. Ook Giglio heeft wortels in de Italiaanse streek Puglia. Hoewel beide telers duizenden kilometers verwijderd van elkaar functioneren onder verschillende omstandigheden en op verschillende markten, wil Enzo Lapietra graag leren van zijn Amerikaanse collega's.


Enzo Lapietra en Michael de Giglio

"Village Farms is een van de grootste telers in de Verenigde Staten en hoewel er een groot verschil is tussen de marktomstandigheden in de V.S. en Europa, volgen we elkaar nauw om van elkaar te leren en ons op de toekomst voor te bereiden. De Italiaanse markt is bijzonder, maar we kunnen zeker leren hoe onze klanten te bedienen en te leren hoe we inspelen op hun vraag."


Enzo zag zijn eigen tomaten in de stand van de Italiaanse leverancier P-TRE, maar keek ook naar de verpakking en marketing van andere Noord-Amerikaanse telers.

Ook bekeek Pietra het aanbod en de productie van andere telers op de beurs. "We gingen dieper in op de marketings- en communicatiestrategieën van onze Amerikaanse, Canadese en Mexicaanse collega's." Als laatste bezocht Lapietra een party georganiseerd door de Village Farms op de Fresh Summit. Niet alleen om contacten aan te halen met vrienden en collega's maar ook om zijn idool te ontmoeten: voormalige gitarist van de Eagles Don Felder, die een optreden gaf op de party.


Enzo Lapietra samen met Eagles gitaar speler Don Felder en Marcel en Norma Vyverberg van V-Maxx / Prins V.S.
 

Klik hier om meer te weten te komen over het tuinbouwbedrijf van Enzo en zijn broer Lino Lapietra

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven