Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Groententelers schuiven op in de keten"

Telers in de vollegrondsgroententeelt schuiven steeds meer op in de keten. "Ze zijn steeds meer producent van een eindproduct," zegt Ulko Stoll, vaktechnisch adviseur van Vollegrondsgroente.net en beleidsmedewerker Vollegrondsgroenten van LTO Noord.

Een beeld krijgen van het werk van Ulko Stoll, dat was de insteek van een dag op pad met de adviseur in de vollegrondsgroententeelt. Onderweg, in gesprek met telers Niels Zuurbier en Dick Pater en Stoll, gaat het over zoveel meer. Over de ontwikkelingen in hun vollegrondsgroentenbedrijven, die razendsnel gaan en over de rol van LTO en LTO Noord voor de sector.

Eerste bedrijf op de route is vollegrondsgroentenbedrijf Ursem-Zuurbier in Heerhugowaard. Niels Zuurbier is één van de vier compagnons in dit bedrijf, dat 185 hectare ijsbergsla, 55 hectare spitskool, 10 hectare tarwe en 7 hectare luzerne teelt op percelen in een omtrek van 25 kilometer rond de twee bedrijfslocaties. In de piek, van week 25 tot week 45, werken er 80 mensen.

Lees meer op LTO Noord
Publicatiedatum: