150 studenten volgen college ‘Food for the Future’
Met een Trendspeech ICT door John Knieriem (Intermax), een doorkijkje naar Horticulture 3.0 door Thijs Hoogveld (Koppert Cress), de toekomst van food logistiscs door Jan Willem Peppink (Bakker Barendrecht) en een toekomstvisie op voedsel door Olaf van Kooten (Inholland) werd de toekomst geschetst. Een toekomst met veel carrièrekansen voor professionals binnen alle disciplines. De verwachting is namelijk dat in 2050 wereldwijd 9 miljard monden gevoed moeten worden. De huidige wereldwijde voedselproductie volstaat niet voor deze groei. Een slimmer voedselsysteem is nodig. De bedrijven binnen het Rotterdamse Food Cluster produceert en ontwikkelt hiervoor dagelijks oplossingen. Na afloop van het college konden de studenten kennismaken met de aanwezige ondernemers om hun persoonlijke carrièremogelijkheden te bespreken.
Samenwerking Rotterdamse onderwijsinstellingen voor future-proof onderwijs
Het college vond plaats ter gelegenheid van de samenwerkingsovereenkomst tussen Rotterdamse onderwijsinstellingen die 's morgens werd ondertekend door burgemeester Ahmed Aboutaleb, de gedeputeerde van de Provincie en vertegenwoordigers van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool Rotterdam, het Wellantcollege, Lentiz onderwijsgroep, Albeda en Zadkine. Met deze unieke samenwerking bereiden de onderwijsinstellingen zich voor op de toekomst zodat het onderwijs aansluit op de veranderende arbeidsbehoeftes van het bedrijfsleven in de foodsector.
Greening the schools
Studenten van de deelnemende onderwijsinstellingen aan de samenwerking ontvingen van Food Cluster Rotterdam een voucher van € 5.000,- om na indiening van een plan te besteden aan het vergroenen van de school. Onderzoek, door o.a. VU Amsterdam, wijst namelijk uit dat de leefstijl en gezondheid van studenten verbetert door het vergroenen van de studieomgeving.