Dutch Agri Food Week 2016 toont innovaties voor agrifood-professional
Publiek
Voor iedereen met interesse in voedsel en lekker eten (consumenten en professionals) is er van alles te doen tijdens Dutch Agri Food Week. Er is dit jaar een uitgebreid programma waarin mensen, soms letterlijk, een kijkje in de keuken kunnen nemen. Zo wordt er op 16 oktober in Rotterdam World Food Day georganiseerd, een groots publieksevenement met debatten, excursies en workshops. In de rest van het land kunnen mensen tijdens de hele week meedoen aan een aantal open telers tours, foodtrendwatchexcursies en interessante exposities.
Koken met kinderen
Nederland zit vol met onontdekte kleine kooktalenten. Tijdens Dutch Agri Food Week geven we deze kinderen een schort en een podium om hun kookkunsten te laten zien. Honderden kinderen zijn dan bezig met gezond en lekker koken samen met Kokkerelli, Keukenbazen, Kidskookcafés, via Resto VanHarte en Allerhande. In heel Nederland zijn wedstrijden en activiteiten gericht op samen gezond koken. Op woensdag 19 oktober wordt dit feestelijk bij elkaar gebracht in een nationale finale: de KidsKookBattle, powered by 'Allerhande' in de Foodhallen in Amsterdam. Door zelf te koken leren Kinderen al op jonge leeftijd waar hun voedsel vandaan komt en wat gezond eten is: zelf koken is zelf weten.
Professionals
Dutch Agri Food Week 2016 heeft een uitgebreid programma voor de agrifood-professional. De week wordt officieel geopend door staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam op Food Valley Expo op 13 oktober waar ook de Food Valley Award wordt uitgereikt. De Holland Innovation Tours op 12 oktober, zijn thematours waar meerdere innovatieve bedrijven en kennisinstellingen in een dag worden bezocht. Professionals uit binnen- en buitenland nemen deel. Op Food Inspiration Days proeven en beleven food-professionals voeding op een nieuwe manier en krijgen ze nieuwe inzichten voor het komende jaar.
Healthy food, better world
Veel van de evenementen en partners zijn geïnspireerd door het thema voeding en gezondheid, het thema van Dutch Agri Food Week 2016. Nederland werkt hard aan allerlei innovaties waardoor mensen overal ter wereld langer zullen leven en gezonder en fitter door het leven gaan. Voorbeelden hiervan die op Dutch Agri Food Week zijn te vinden, zijn de ontwikkeling van gewassen met extra eiwitten en vitaminen, maaltijden met minder zout en meer smaak en personalized nutrition om fit te blijven of sneller beter te worden. Op Dutch Agri Food Week 2016 ervaren consumenten en professionals hoe ons eten aan de basis kan staan van een gezondere samenleving.
Meer informatie over het programma vindt men op www.dutchagrifoodweek.nl.