Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuw imago

Engelsen eten steeds meer spruiten

Spruiten hebben een slecht imago en veel kinderen en volwassenen halen hun neus op voor de minikooltjes. Desondanks is de afzet van spruiten deze zomer fors gestegen en is de Britse spruitensector goed voor zo'n €775 miljoen. Bovendien worden in het Verenigd Koninkrijk meer spruiten gegeten dan waar dan ook in Europa. 

Dankzij zijn uitzonderlijke voedingswaarde krijgt de spruit de laatste tijd een totaal ander imago. Sainsbury zag zijn afzet deze zomer flink stijgen. De stijgende verkoopcijfers zouden wel eens te danken kunnen zijn aan een onderzoek dat onlangs in New Scientist verscheen waarin werd verkondigd dat spruiten nog voedzamer zijn dan de alom bejubelde boerenkool.

TV-koks zoals Nigella Lawson en Jamie Oliver doen de consument nieuwe ideeën voor de bereiding van de groente aan de hand waardoor de spruit aan een comeback lijkt te zijn begonnen. Misschien gaan spruiten de avocado achterna als gezond onderdeel van een hedendaags voedingspatroon. De trend was vorig jaar al merkbaar. Dit jaar was er hartje zomer echter een ongebruikelijke piek in de afzet. Dit bewijst dat de consument op zoek is naar voedzame groenten.

Vorig jaar werden er voor Sainsbury 700 ton spruiten geoogst voor de feestdagen. In deze tijd van het jaar worden de spruiten geïmporteerd uit Nederland.
Publicatiedatum: