Kamer gaat debatteren over hagel

Is het een ramp of is het geen ramp? Een geraamde schade van 1 miljard euro en een heleboel niet of nauwelijks verzekerde burgers en ondernemers zorgt voor steeds meer steun voor het benoemen van de hagel als ramp. De Tweede Kamer gaat er donderdag over debatteren.

In de Tweede Kamer is dinsdag een 'ramppetitie' overhandigd waarin de politiek wordt verzocht in actie te komen voor het door noodweer getroffen Zuidoost-Brabant. De petitie moet Kamerleden ertoe aanzetten het kabinet op te roepen te erkennen dat er in Zuidoost-Nederland een nationale ramp heeft plaatsgevonden.

Bij het hagelschade-overzicht is nu ook duidelijkheid over de Limburgse schade. LLTB meldt dat er in Limburg zeker 20 bedrijven met in totaal circa 30 hectare glasopstanden door hagel beschadigd zijn. Het betreft bedrijven in de regio Venray, de Maasdorpen en Bergen. Twee bedrijven met circa 6,5 hectare kas zijn dermate getroffen dat het gewas als verloren beschouwd moet worden. De overige bedrijven hebben uiteenlopende schades van enkele tientallen tot bijna duizend ruiten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven