Drie meest gestelde vragen over asbest en zonnepanelen

Vorige week woensdagavond is met medewerking van Flynth door de Boerderij een webinar georganiseerd met als onderwerp "Van asbest naar zonnepanelen". Ruim 180 mensen zaten achter hun computer om het webinar te volgen. 170 van hen bleven ook kijken totdat het webinar eindigde. Namens Flynth werd een bijdrage geleverd door Erwin Mesu en Frank Navis. Zij hebben een aantal van de meest gestelde vragen uit het webinar op een rijtje gezet.

Voor de sanering van asbest en het plaatsen van zonnepanelen zijn twee subsidieregelingen van toepassing. Mogen deze subsidieregelingen worden gestapeld?
De twee subsidieregelingen, de "regeling verwijderen asbestdaken" van het RVO en de provinciale regeling "asbest er af, zonnepanelen er op", bedragen beiden € 4,50 per m² verwijderd asbestdak. Beide subsidies kunnen worden gestapeld waardoor in totaal € 9 per m² subsidie kan worden aangevraagd. Echter is de provinciale subsidieregeling niet meer in alle provincies beschikbaar.

Wanneer moeten de subsidies worden aangevraagd?
Beide subsidies hebben een verschillende aanvraagprocedure! De provinciale subsidie moet vooraf worden aangevraagd en moet zijn toegekend voordat met de werkzaamheden wordt begonnen. De landelijke regeling van het RVO moet achteraf, binnen 6 maanden na afronding van de werkzaamheden, worden aangevraagd.

Wat kost het verwijderen van asbest eigenlijk?
Saneren van een asbestdak kost ongeveer € 9 per m². Dit betekent dus dat de beide subsidieregelingen samen de kosten van asbestsanering vergoeden. De kosten die dan nog overblijven zijn de kosten van een nieuw dak. Wanneer u er voor kiest om weer een normaal golfplaten dak terug te plaatsen bedragen de kosten hiervan ongeveer € 14 per m². Door de bijkomende kosten van asbestinventarisatie en –vrijgave komen de totale kosten meestal uit op ongeveer € 25 per m²

Wilt u nog meer informatie over asbest dan kunt u de whitepaper 'Asbest saneren: dilemma of kans?' downloaden of het webinar in zijn geheel terugkijken.

Voor meer informatie:
Flynth adviseurs en accountants
Erwin Mesu
erwin.mesu@flynth.nl
088 236 90 14
www.flynth.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.