Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten presenteren innovaties tijdens AgriFoodTop

TKI Agri&Food organiseert jaarlijks de voorverkiezing van de Ecotrophelia.
De Ecotrophelia is een Europese competitie tussen studententeams van hogescholen en universiteiten. Opdracht is om een nieuw, duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen.



Dit jaar was de voorronde op 20 mei in Hotel de Nieuwe Wereld in Wageningen. Maar liefst 8 teams van 4 verschillende opleidingen streden onder toezien van een vakjury om een finaleplaats.

Deelnemende teams
  • RE-snack (Van Hall Larenstein)
  • Food & Business Groentebeleg (HAN -Hoge school Arnhem Nijmegen)
  • TUFF (Maastricht University)
  • Oatelli (Maastricht University)
  • Sea snacks en co. (Maastricht University)
  • Surströmming (Wageningen UR)
  • Project Lupinus (Wageningen UR)
  • Green Leaves (Wageningen UR)
Dit zijn de vier finalisten die het tijdens de AgriFoodTop tegen elkaar opnemen:
  • Team Oatelli- Pasta van oats, Maastricht University
  • Team Project Lupinus- Lupin Vla, Wageningen UR
  • Team Green Leaves – spread, Wageningen UR
  • Team Re-Snack, VHL
Het winnende team mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese verkiezing op 17 oktober op de "International Food Fair SIAL" in Parijs.

Bron: TKI Agri&Food
Publicatiedatum: