De Ecotrophelia is een Europese competitie tussen studententeams van hogescholen en universiteiten. Opdracht is om een nieuw, duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen.
Dit jaar was de voorronde op 20 mei in Hotel de Nieuwe Wereld in Wageningen. Maar liefst 8 teams van 4 verschillende opleidingen streden onder toezien van een vakjury om een finaleplaats.
Deelnemende teams
- RE-snack (Van Hall Larenstein)
- Food & Business Groentebeleg (HAN -Hoge school Arnhem Nijmegen)
- TUFF (Maastricht University)
- Oatelli (Maastricht University)
- Sea snacks en co. (Maastricht University)
- Surströmming (Wageningen UR)
- Project Lupinus (Wageningen UR)
- Green Leaves (Wageningen UR)
- Team Oatelli- Pasta van oats, Maastricht University
- Team Project Lupinus- Lupin Vla, Wageningen UR
- Team Green Leaves – spread, Wageningen UR
- Team Re-Snack, VHL
Bron: TKI Agri&Food