Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Luscious Fresh verwacht 400 ton naar Europa te exporteren'

Chinees exportseizoen sugar snaps en peulen van start

David Yang, van het in 2001 opgerichte Luscious Fresh, vertelt dat het bedrijf zich inmiddels China's grootste exporteur van sugar snaps en peulen mag noemen. "We leveren jaarrond aan Canada en Australië. Vanaf 2012 zijn we GlobalGAP- en ETI-gecertificeerd en exporteren we ook naar Europa. We hebben twee plantages in China en betrekken onze producten nog bij acht andere producenten." 



"De jaarlijkse export naar de Europese markt vindt in twee periodes plaats: van eind april tot begin juni en van oktober tot Kerst. De overige maanden is er voldoende aanvoer vanuit de EU en Egypte. Dit seizoen hebben we hier echter nog een derde periode aan toegevoegd met de export naar het Verenigd Koninkrijk van eind januari tot half maart.

"Momenteel zijn de voorbereidingen voor het komende exportseizoen in volle gang. Europa is één van de meest veeleisende markten ter wereld als het aankomt op voedselveiligheid en kwaliteit. We waren ons er dan ook van bewust dat we moesten investeren in onze producten om te kunnen slagen op de Europese markt. Naast het verkrijgen van de GlobalGap-certificering hebben we eveneens laboratoriumcontroles ingevoerd en publiceren we onderzoeksverslagen die we delen met onze Europese klanten."
 

 
Premium kwaliteit en productiestijging
Yang vertelt dat het bedrijf twee plantages bezit in de zuidelijke provincies Yunnan en Jiangsu. Verder betrekt Luscious Fresh zijn producten bij bedrijven in overige Chinese provincies. De groenten worden met de hand geoogst. In januari had een deel van de sugarsnapoogst te lijden van hevige vorst. In de provincie Yunnan ging 50% tot 60% van de oogst verloren, waardoor de prijzen vroeg in het seizoen hoog waren. Het bedrijf verwacht dat de oogst van start kan gaan rond de gebruikelijke periode en is klaar om de eerste volumes naar Europa te exporteren."

"In Jiangsu loopt de oogst zelfs tien dagen voor op schema. De oogst is groter dan vorig jaar en ook de kwaliteit is beter. In totaal verwachten we dit jaar zo'n 400 ton naar Europa te exporteren. We transporteren zowel overzee als met luchtvracht en leveren onze producten aan groothandel en retail."

 
Voor meer informatie:
 
David Yang
Luscious Fresh Co Ltd
http://www.lusciousfresh.com/
info@royalfresh.com.au 
 
Monica
Luscious Fresh Co Ltd
monica@lusciousfresh.com 
T: +86 532 8091 4977
M: +86 158 5321 0151
 
Publicatiedatum: