nieuw: aubergine

Groeiende cijfers voor groenteplanten in sierteelt

Tholen - Gezond en bewust eten wordt steeds populairder en ook in de sierteeltsector is dat te merken. Bij Plantenkwekerij Van der Lugt zien ze de afzet van de Snacker! Funfoods groeien. Maar niet alleen de afzet, ook het assortiment van de plukgroenten breidt uit. In de collectie bevindt zich sinds dit seizoen nu ook de aubergineplant.


Johan de Hoog en Ruud van den Akker.

Gezond eten
"De consument is steeds meer bezig met gezond en bewust eten en voert dit ook door in de eigen tuin, patio of keuken", ziet Ruud van den Akker, bij Plantenkwekerij van der Lugt mede verantwoordelijk voor de Snacker! Funfoods. "Dat merken we ook in de verkoopcijfers van onze plukgroenten." Deze maand is het seizoen weer begonnen.Het concept van Van der Lugt is erop gericht om kinderen kennis te laten maken met verse groente en de eetbare tuin en dan niet alleen op een leerzame, maar vooral op een leuke manier - vandaar ook de naam Snacker! Funfoods. De verpakking is speels en ook de planten zijn specifiek voor de doelgroep geteeld: bij de Snackers hoeven kinderen niet lang te wachten voor ze hun eigen groenten kunnen proeven. "Kinderen eten graag zelfgekweekte groenten. Dat kan bij de meeste van onze producten al vanaf dag één. Dan hoeven kinderen niet zo lang te wachten."


Een update uit de kas - nog even wachten voor deze goed zijn.

Aubergineplanten
Het assortiment van de Snackers bestond al uit komkommer, tomaat, sla, paprika en pepers. Daar is dit jaar de aubergine aan toegevoegd. Die is niet alleen smaakvol, vertelt Van den Akker. "Maar het is ook een mooie volle compacte plant met een hoge sierwaarde. De bloemen zijn fantastisch en zodra de aubergines rijp zijn kun je er heerlijke gerechten mee klaar maken. De consument zal het hele seizoen plezier hebben van deze mooie plant."


Voor meer informatie:
Ruud van den Akker
Snacker! Funfoods
(010) 503 30 30
info@vanderlugt.com
www.snacker.nl
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven